Destiller

Triblock - nalewarka izobaryczna, korkownica, zakręcarka drucianych koszyczków

Producent:
Kod produktu: RTG400
PÓŁAUTOMATYCZNY TRIBLOCK łączy w jednej maszynie funkcje napełniania, korkowania i zakręcania drucianych zobacz pełny opis
OPIS

PÓŁAUTOMATYCZNY TRIBLOCK łączy w jednej maszynie funkcje napełniania, korkowania i zakręcania drucianych koszyczków. Urządzenie przystosowane do butelkowania szklanych butelek o średnicy od 55 do 115 mm i maksymalnej wysokości 375 mm.

Nalewarka przystosowana do rozlewu win, musijących i gazowanych, jak wównież win spokojnych. 

W zależności od rozlewanego produktu maszynę można wyposażyć w różne opcjonalne akcesoria, takie jak:

Dysze napełniające zostały zaprojektowane tak, aby zapewnić osiągnięcie precyzyjnych pożądanych poziomów napełnienia.

Moduł korkujący 
wykonany ze stali i wyposażony w urządzenie zabezpieczające. W standardzie przystosowany do zamykania butelek typu szampan korkiem naturalnym. Na życzenie i poza pomocą odpowiedniego zestawu adaptacyjnego (opcja dodatkowa) możliwe jest zastosowanie naturalnych korków do wina spokojnego. 

Zakręcarka do drucianych koszyczków

Możliwe jest zastosowanie następujących typów koszyczków drucianych: 4-druciki z kapturkiem i 4-druciki bez kapturka.

Maszyna jest w całości wykonana ze stali nierdzewnej, materiału o wysokiej kompatybilności z produktami spożywczymi i łatwego do czyszczenia. Niektóre części są wykonane z tworzywa sztucznego lub gumy, również te materiały są atestowane do żywności lub kompatybilne z tym zastosowaniem, panele przy wejściu do strefy roboczej są z odpornego na wstrząsy lub o wysokiej odporności przezroczystego materiału, co pozwala operatorowi sterować proces pracy. Wszystkie elementy maszyny można łatwo sprawdzić, aby ułatwić czyszczenie i czynności konserwacyjne, co gwarantuje długą żywotność.

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.