Destiller

Urządzenie do degorżowania oraz dozowania liqueur de tirage, model Alfa

Producent:
Dostępność: Dostawa do 90 dni.
Manualne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina zobacz pełny opis
Cena brutto: 41 897
Cena netto: 34 063
Ten artykuł nie jest dostępny w naszym sklepie internetowym. W celu otrzymania niezobowiązującej wyceny, zachęcamy do złożenia zapytania za pomocą przycisku "Zapytaj o produkt". W przypadku dodatkowych pytań skontaktujemy się z Państwem, aby ustalić szczegóły.
OPIS

Manualne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem metody szampańskiej (klasycznej, tradycyjnej), bez powodowania mętnienia wina oraz utraty nadmiernej ilości dwutlenku węgla oraz na dodaniu liqueur de tirage. Polega na eliminacji drożdży znajdujących się w szyjce butelki po procesie remuage, poprzez zamrożenie jej do temperatury ok. –25°C w specjalnym roztworze oraz usunięciu kapsla. DÉGORGEMENT(fr.) czasami używa się spolszczonego określenia „degorżowanie” czyli usunięcie osadu z szampana lub innego wina musującego wytwarzanego metodą szampańską powstałego w wyniku wtórnej fermentacji.  

Parametry techniczne:

  • Wydajność 100-150 b / h w zależności od objętości likieru i właściwości wina.
  • Możliwość pracy z zamrażarką do szyjek butelek
  • Maszyna przygotowana do pracy z butelkami standardowymi i specjalnymi o pojemności 37,5 cl, 75 cl i 150 cl bez jakiejkolwiek zmiany formatu na maszynie.
  • Konstrukcja maszyny wykonana ze stali nierdzewnej.
  • Przybliżona wysokość robocza: 900 mm.
  • Ciśnienie gazu obojętnego: 1 bar.
  • Przybliżone wymiary: 700 x 1050 x (wys.) 1750 mm.
  • Przybliżona waga: 75 kg.
Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.