Destiller

Urządzenie do degorżowania oraz dozowania liqueur d'expédition, model Alfa

Producent:
Dostępność: Dostawa do 90 dni.
Manualne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina zobacz pełny opis
Cena brutto: 41 909
Cena netto: 34 072
Ten artykuł nie jest dostępny w naszym sklepie internetowym. W celu otrzymania niezobowiązującej wyceny, zachęcamy do złożenia zapytania za pomocą przycisku "Zapytaj o produkt". W przypadku dodatkowych pytań skontaktujemy się z Państwem, aby ustalić szczegóły.
OPIS

Manualne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem metody szampańskiej (klasycznej, tradycyjnej), bez powodowania mętnienia wina oraz utraty nadmiernej ilości dwutlenku węgla oraz na dodaniu liqueur d'expédition. Polega na eliminacji drożdży znajdujących się w szyjce butelki po procesie remuage, poprzez zamrożenie jej do temperatury ok. –25°C w specjalnym roztworze oraz usunięciu kapsla. DÉGORGEMENT(fr.) czasami używa się spolszczonego określenia „degorżowanie” czyli usunięcie osadu z szampana lub innego wina musującego wytwarzanego metodą szampańską powstałego w wyniku wtórnej fermentacji.  

Parametry techniczne:

  • Wydajność 100-150 b / h w zależności od objętości likieru i właściwości wina.
  • Możliwość pracy z zamrażarką do szyjek butelek
  • Maszyna przygotowana do pracy z butelkami standardowymi i specjalnymi o pojemności 37,5 cl, 75 cl i 150 cl bez jakiejkolwiek zmiany formatu na maszynie.
  • Konstrukcja maszyny wykonana ze stali nierdzewnej.
  • Przybliżona wysokość robocza: 900 mm.
  • Ciśnienie gazu obojętnego: 1 bar.
  • Przybliżone wymiary: 700 x 1050 x (wys.) 1750 mm.
  • Przybliżona waga: 75 kg.
Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.