Miło nam poinformować że od 17 grudnia 2020 roku Firma Destiller - Anna i Seweryn Fabijaniak oraz Institut OEnologique de Champagne z Francji nawiązały ścisłą współpracę w zakresie dystrybucji najwyższej jakości drożdży winiarskich, pozostałych środków wspomagających fermentację oraz wsparcia ze strony ekspertów Institut OEnologique de Champagne rodzimych producentów w zakresie produkcji najwyższej jakości win, w tym win musujących.
Usługi w zakresie uruchomienia produkcji winiarskiej
Świadczymy usługi w zakresie specjalistycznych prac związanych z uruchomieniem produkcji winiarskiej w szczególności zaprojektowania i wyposażenia winiarni.
Projekt wyposażenia winiarni tworzony jest przez naszych specjalistów lub (przy większych projektach) wspólnie ze specjalistami Institut OEnologique de Champagne z Francji.
Ponadto, w zależności od Państwa potrzeb proponujemy:
- bieżące doradztwo i konsultacje enologiczne lub
- stały nadzór nad produkcją wina
realizowane przez eksperta z Institut OEnologique de Champagne z Francji.
Wśród zadań jakimi typowo zajmują się nasi eksperci w winiarni należy wymienić:
- dobór parametrów fermentacji,
- dobór drożdży oraz środków wspomagających,
- monitoring dojrzewania win,
- korekty win,
- stabilizacja,
- kontrola stabilności po zabutelkowaniu wina.
Służymy również pomocą w zakresie rozlewu i butelkowania gotowych win nabywanych we większych ilościach w kraju i za granicą.
Zapraszamy do współpracy.