Drożdże, pożywki, enzymy
Destiller

Vitamon® Combi

Producent:
Vitamon® Combi - kombinacja składników odżywczych dla bezpiecznej fermentacji. Produkty z serii Vitamon® zobacz pełny opis
OPIS

Vitamon® Combi - kombinacja składników odżywczych dla bezpiecznej fermentacji. Produkty z serii Vitamon® wspierają dynamiczną aktywność fermentacyjną drożdży. Kompensują niedobory w moszczach, a tym samym promują wymianę metaboliczną drożdży i związane z nią tworzenie aromatu.
Polecamy aktywator drożdży VitaDrive® F3 oraz kompletne składniki odżywcze VitaFerm® Ultra F3 i Vitamon® CE, aby zrekompensować brak witamin, mikro- i makroelementów. Obowiązkowe w przypadku winogron dotkniętych botrytis (witamina B1 z owoców jest konsumowana przez Botrytis cinerea). Dozwolone zgodnie z rozporządzeniem Komisji UE nr 934/2019. Użytkownik musi sprawdzić zgodność z przepisami krajowymi. Przebadane laboratoryjnie pod kątem czystości i jakości.

W skrócie:

  • Produkt: Przyjazne dla użytkownika połączenie wodorofosforanu diamonowego i chlorowodorku tiaminy (witamina B1)
  • Zakres zastosowania: Sok, moszcz i podczas fermentacji
  • Cel: Optymalizacja wydajności metabolicznej drożdży, podkreślenie aromatu i tworzenie estrów owocowych

Cechy szczególne

  • Szybki początek fermentacji
  • Wspiera propagację komórek drożdży
  • Wspiera aktywność fermentacyjną i tworzenie aromatu
  • Wspiera całkowitą fermentację
  • Zmniejsza tendencję do powstawania niepożądanych smaków
  • Zmniejsza produkcję SO2 przez drożdże

Dawkowanie 30 – 50 g/100 l
Jednostka opakowania 1 kg, 15 kg.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.