Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Metoda zbiornikowa (Charmat) produkcji win musujących

Metoda Charmat, zbiornikowa produkcji win musujących w skrócie polega na prowadzneiu wtórnej fermentacji w zbiornikach ciśnieniowych. W miarę postępu wtórnej fermentacji powstaje dwutlenek węgla, który w przeciwieństwie do klasycznej fermentacji, nie ulatuje przez zawór fermentacyjny, lecz jest wyłapywany, gromadzony w zbiorniku ciśnieniowym. Powstający dwutlenek węgla powoduje wzrost ciśnienia w zbiorniku, nawet do 8-9 bar. W czasie wtórej fermentacji wino zlewamy znad osadu tzw racking oraz filtrujemy. Filtracja wina musującego wymaga zastosowania zaawansowanych filtrów izobarycznych. To samo odnosi się do linii rozlewniczej win musujących.

 

Zbiornik ciśnieniowy, autoklav do win musujących typu prosecco

Zbiornik ciśnieniowy, izolowany do produkcji win musujących typu prosecco metodą charmat, zbiornikową.  Zbiornik zbudowany zgodnie z dyrektywą CE/97/23
Sprawdź

Cross-flow filters do wina - Flavy FX

Cross-flow filters Flavy FX 2/3 ICS  Designed to filter any type of wines, the range of FX ICS filters is the best solution to meet the requirements of small and larger wineries.
Sprawdź

Niskoobrotowa pompa krzywkowa LOB 200

Pompy krzywkowe, lobularne wykonane z twardej gumy nitrylowej klasy spożywczej przede wszytkim do zastosowań enologicznych, w winiarniach. Pompy charakteryzują się duży
Sprawdź

Triblock - nalewarka izobaryczna, korkownica, zakręcarka drucianych koszyczków

PÓŁAUTOMATYCZNY TRIBLOCK łączy w jednej maszynie funkcje napełniania, korkowania i zakręcania drucianych koszyczków. Urządzenie przystosowane
Sprawdź
Brak produktów spełniających Twoje kryteria
Płatności Płatności Płatności