Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Fermentacja wina w kontrolowanej temperaturze

Kontrola temperatury fermentacji ma zasadnicze znaczenie dla nowoczesnego procesu maceracji, fermentacji, sabilizacji i przechowywania wina. Właściwa temperatura fermentacji wina ma kluczowe znaczenie dla jego wlaściwości smakowo-zapachowych. Można postawić tezę, że na wielu etapach wytwarzania wina temperatura ma kluczowe znaczenie. Pewne zabiegi enologiczne można zacząć lub zakonczyć wyłącznie w pewnym zakresie temperatur.  Najbardziej niezawodną metodą kontroli temperatury fermentacji jest instalacja glikolowa (chillery-pompy ciapła) która zapewnia  chłodzenie lub grzanie każdego zbiornika w zadanej przez winiarza temperaturze.  

Chillery, wytwornice wody lodowej

Czujniki, kontrolery temperatury

Wymienniki ciepła

Wentylatory

Płatności Płatności Płatności