Drożdże, dodatki winiarskie, enzymy

Destiller
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany. Opis produktu: Oenoferm®Zweigelt to
180 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Drożdże uniwersalne do win czystych, typowych odmianowych. Oenoferm® to klasyczny szczep do produkcji czystych, typowych win odmianowych. Tworzy świeże, pobudzające wina. W
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie
165 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Producent: Erbsloh
Nowoczesne, wytrawne, owocowe wina różowe

Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
155 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
HydroGum Bio
Organiczna guma arabska o certyfikowanej jakości. 
Guma arabska (E 414) to naturalny produkt otrzymywany z suszonego soku akacji seyal. W winie
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
175 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Erbsloh
Oenoferm® X-tiol
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol,  o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
165 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
165 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Rheingau F3 został wybrany spośród mnóstwo szczepów ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Silna ekspresja składników aromatycznych jest
190 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie win czerwonych. Zredukowana aktywność beta-glikozydazy zachowa maksimum antyocyjanów. Dawkowanie: 15 g / 100
155 Dostawa do 10 dni
Producent: Erbsloh
Drożdże winiarskie: tak
Oenoferm Merlot
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
139 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Erbsloh
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
1 051 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
180 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Drożdże winiarskie Oenoferm® Belle Arome to drożdże przeznaczone do nowoczesnych białych win. Opis produktu: Oenoferm® Belle Arome to wyselekcjonowany szczep drożdży
139 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
185 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
178 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
618 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
191 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
155 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
155 Produkt niedostępny
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm® Freddo
Szczególnie świeże i owocowe wina dzięki zimnej fermentacji. 
Oenoferm® Freddo to szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
155 Wysyłka w ciągu 24 h
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.