Doradztwo technologiczne
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą drożdży, pożywek, enzymów oraz innych preparatów i dodatków niezbędnych w procesie np. maceracji, fermentacji, stabilizacji lub klarowania wina. Naszym klientom oferyjemy pełne wsparcie technologiczne w doborze drożdży oraz pozostałych dodatków winiarskich.
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Producent: Erbsloh
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
Producent: Erbsloh
Test Bento Szybka ocena niestabilności białek w winie. Akticol FA-UF to aktywowany kwasem, wysoce skuteczny węgiel drzewny w proszku. Skład i czystość tego aktywowanego węgla
Test Bento Szybka ocena niestabilności białek w winie. Akticol FA-UF to aktywowany kwasem, wysoce skuteczny węgiel drzewny w proszku. Skład i czystość tego aktywowanego węgla
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
Producent: Erbsloh
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: Erbsloh
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Producent: Erbsloh
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Producent: Erbsloh
Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Producent: Erbsloh
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Producent: Erbsloh
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Drożdze do win musujących wytwarzanych metodą klasyczną, LEVURE - IOC 18 - 2007, 500 g.
Drożdze do win musujących wytwarzanych metodą klasyczną, LEVURE - IOC 18 - 2007, 500 g.
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Drożdze szlachetne do win musujących wytwarzanych metodą zbiornikową, CHARMAT, LEVURE IOC FIZZ, 500 g.
Drożdze szlachetne do win musujących wytwarzanych metodą zbiornikową, CHARMAT, LEVURE IOC FIZZ, 500 g.
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Producent: Erbsloh
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
Producent: Erbsloh
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm FREDDO
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win oraz cydru w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Cydr: tak
Oenoferm FREDDO
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win oraz cydru w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej