Drożdże, dodatki winiarskie, enzymy

Destiller
Producent: Erbsloh
VinProtect - kompleksowa ochrona pulpy winogronowej, moszczu i wina.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
Producent: Erbsloh
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
431 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina. 
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana
Producent: Erbsloh
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
42 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Środek do stabilizacji kamienia winnego (wodorowinianu potasu), MannoPure®.  MannoPure® to płynna mannoproteina do stabilizacji winianu potasu. 
Jest ekstrahowany
Producent: Erbsloh
Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Producent: Erbsloh
Metavin® Opti - specjalny kwas metawinowy, doskonale estryfikowany. Szczególne zalety Metavin® Opti obejmują wyjątkowo stabilną estryfikację, która zapewnia lepszą
Producent: Richard Wagner
Kolba miarowa do oznaczania ilości bentonitu. 
Producent: Erbsloh
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
191 Produkt niedostępny
Producent: Naturalia
Krystaliczny monohydrat dekstrozy z winogron. Jest to autentyczna frakcja glukozy monosacharydowej obecnej w soku winogronowym. Występuje w postaci białych
Producent: Naturalia
Organiczny krystaliczny cukier winogronowy - Organiczny rektyfikowany stały skoncentrowany cukier z moszczu winogron* Reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
178 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
183 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm® Freddo
Szczególnie świeże i owocowe wina dzięki zimnej fermentacji. 
Oenoferm® Freddo to szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
157 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Naturalia
Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron – reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący w moszczu gronowym, składający się z glukozy (ok. 50%)
Producent: Erbsloh
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
68 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to  środek zapobiegawczy w celu usunięcia
236 Dostawa do 10 dni
Producent: Erbsloh
Granulowany bentonit sodowo-wapniowy do produkcji napojów najwyższej jakości. Soki owocowe, moszcze i wino są stabilizowane przez adsorpcję białek i innych cząstek
Wybierz wariant:
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Kompleks odżywczy VitaDrive F3  Wieloskładnikowy kompleks odżywczy Opis produktu VitaDrive® F3 wieloskładnikowy kompleks odżywczy do bezpiecznego procesu
225 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Producent: Erbsloh
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
723 Wysyłka w ciągu 24 h
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.