Doradztwo technologiczne
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą drożdży, pożywek, enzymów oraz innych preparatów i dodatków niezbędnych w procesie np. maceracji, fermentacji, stabilizacji lub klarowania wina. Naszym klientom oferyjemy pełne wsparcie technologiczne w doborze drożdży oraz pozostałych dodatków winiarskich.
Producent: Erbsloh
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
Producent: Erbsloh
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy
Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy
Producent: Erbsloh
Trenolin® Filtro DF to płynny, wolny od depsydazy enzym do klarowania i filtracji o szerokim spektrum działania. Szczególnie do moszczu i młodych win
Trenolin® Filtro DF to płynny, wolny od depsydazy enzym do klarowania i filtracji o szerokim spektrum działania. Szczególnie do moszczu i młodych win
Producent: Erbsloh
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Cydr: tak
Kombinacja płynnych składników odżywczych zapewniająca bezpieczną fermentacjęVitamon® Liquid to płynna odżywka na bazie fosforanu diamonu i tiaminy (witaminy B1). Płynna
Miód pitny: tak
Cydr: tak
Kombinacja płynnych składników odżywczych zapewniająca bezpieczną fermentacjęVitamon® Liquid to płynna odżywka na bazie fosforanu diamonu i tiaminy (witaminy B1). Płynna
Producent: Erbsloh
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Kompleks odżywczy VitaDrive F3 Wieloskładnikowy kompleks odżywczy Opis produktu VitaDrive® F3 wieloskładnikowy kompleks odżywczy do bezpiecznego procesu
Cydr: tak
Kompleks odżywczy VitaDrive F3 Wieloskładnikowy kompleks odżywczy Opis produktu VitaDrive® F3 wieloskładnikowy kompleks odżywczy do bezpiecznego procesu
Producent: Erbsloh
VitaDrive F3 jest biologicznym aktywatorem i odżywką dla suchych wyselekcjonowanych czystych drożdży podczas procesu nawadniania. Już we wczesnej fazie VitaDrive F3 dostarcza
VitaDrive F3 jest biologicznym aktywatorem i odżywką dla suchych wyselekcjonowanych czystych drożdży podczas procesu nawadniania. Już we wczesnej fazie VitaDrive F3 dostarcza
Producent: Erbsloh
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna
Producent: Erbsloh
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Rheingau F3 został wybrany spośród mnóstwo szczepów ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Silna ekspresja składników aromatycznych jest
Oenoferm® Rheingau F3 został wybrany spośród mnóstwo szczepów ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Silna ekspresja składników aromatycznych jest
Producent: Erbsloh
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
Miód pitny: tak
Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay,
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany. Opis produktu: Oenoferm®Zweigelt to
Drożdże Oenoferm Zweigelt F3 Drożdże przeznaczone do fermentacji czerwonych win z winogron Zweigelt, promujące charakter tej odmiany. Opis produktu: Oenoferm®Zweigelt to
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji świeżych win Pinot. Podkreślają typowe cechy smaku odmianowego. Szczególnie polecane do Pinot noir, Pinot gris i Pinot
Miód pitny: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji świeżych win Pinot. Podkreślają typowe cechy smaku odmianowego. Szczególnie polecane do Pinot noir, Pinot gris i Pinot
Producent: Erbsloh
Oenoferm RIESLING
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Oenoferm RIESLING
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Producent: Erbsloh
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Drożdże Oenoferm Veltliner F3 20 g na 100 l Suszone drożdże wyselekcjonowane z myślą o białych winach, promujące owocowy, pieprzowo-korzenny aromat Grüner
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Drożdze do win musujących wytwarzanych metodą klasyczną, LEVURE - IOC 18 - 2007, 500 g.
Drożdze do win musujących wytwarzanych metodą klasyczną, LEVURE - IOC 18 - 2007, 500 g.
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
Miód pitny: tak
Oenoferm® Icone to drożdże do produkcji win czerwonych przeznaczonych do leżakowania. Ten szczep zapewnia fermentację nawet w trudnych
warunkach. Cechą charakterystyczną tych
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie
Miód pitny: tak
Oenoferm® InterDry stosowany jest do win o pełnym spektrum aromatów dojrzałych owoców. Fermentację można łatwo przerwać w dowolnym momencie przez obniżenie
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Oenoferm® Finesse Doskonałe właściwości fermentacyjne nadają winom białym i różowym dużo owoców i precyzyjny profil aromatyczny. Jednocześnie drożdże
Producent: Erbsloh
Oenoferm® X-tiol
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
Oenoferm® X-tiol
Drożdże hybrydowe tolerujące alkohol, o egzotycznych aromatach Oenoferm® X-tiol to wolne od GMO hybrydowe drożdże wyselekcjonowane
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm FREDDO
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win oraz cydru w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Cydr: tak
Oenoferm FREDDO
Specjalny szczep drożdży do fermentacji win oraz cydru w kontrolowanej, niskiej temperaturze 13-17°C lub niższej. Zapewnia zachowanie maksymalnej
Producent: Erbsloh
Nowoczesne, wytrawne, owocowe wina różowe
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi
Nowoczesne, wytrawne, owocowe wina różowe
Oenoferm® Pink wspiera styl międzynarodowych win różowych – rześkich, wytrawnych i z wyraźnymi