Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Dwutlenek siarki SO2, Solution sulfureuse P15

Dwutlenek siarki SO2, Solution sulfureuse P15
Producent: Erbsloh
Dostępność:
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Dwutlenek siarki (SO2) jest niezbędny do udanej fermentacji alkoholowej i stabilizacji wina.
Stężenie roztworu Sulphureuse P15 zawiera 150 g/L SO2

Charakterystyka

  • Efekt przeciwutleniający
  • Tłumi mikroorganizmy, takie jak bakterie i dzikie drożdże
  • Wiąże aldehyd octowy w młodym winie podczas siarkowania

Korzyści

  • Łatwe w użyciu i dokładne dozowanie SO2
  • Większe bezpieczeństwo pracy

Dawkowanie
Siarkowanie winogron, zacieru i moszczu w zależności od zdrowia winogron: 20 – 60 ml/100 l. Siarkowanie młodego wina: zgodnie z analizą laboratoryjną i pożądaną zawartością wolnego SO2.
 

Przesyłka kurierska od 21 zł
Płatności Płatności Płatności