Destiller

Enzym Trenolin Mash DF

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Wino białe
Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy. Opis zobacz pełny opis
Cena brutto: 1 450
Cena netto: 1 179
OPIS

Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.

Opis produktu:

Trenolin®Mash DF to wyjątkowo wysoce aktywny kompleks enzymatyczny do maceracji białych winogron.

Cel stosowania:

  • Skrócenie czasu maceracji
  • Intensyfikacja aromatów
  • Delikatna i łagodna ekstrakcja soku, dzięki zwiększonemu samociekowi
  • Redukcja ewentualnych negatywnych skutków infekcji mikrobiologicznych
  • Redukcja nacisku prasy
  • Zmniejszenie wchłaniania/zanieczyszczenia polifenolami
  • Bardzo dobre rozdzielanie się koloidalnych cząsteczek makro
  • Redukcja koloidów mogących powodować zmętnienie
  • Przyśpieszenie samoistnego klarowania moszczu
  • Poprawia późniejszą filtrację

Dawkowanie i stosowanie:

Aktywność Trenolin® Mash DF zależy od dawki, temperatury i czasu działania. Temperatura stosowania powinna wynosić około 10- 15C. Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym. Enzym rozcieńczyć niewielką ilością wody, dodać do rozdrobnionych winogron i wymieszać. Należy zapewnić równomierne rozprowadzenie preparatu. Dawka wynosi 1-4 ml na 100kg pulpy. Czas działania enzymu powinien wynosić przynajmniej 2-6 godzin. 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Otwarte opakowania natychmiast szczelnie zamknąć i zużyć w krótkim czasie.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.