Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Enzym Trenolin Mash DF

Enzym Trenolin Mash DF
Producent: Erbsloh
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 1 szt
Wino białe
Ilość:
Cena: 1 460
Cena netto: 1 187zł

Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.

Opis produktu:

Trenolin®Mash DF to wyjątkowo wysoce aktywny kompleks enzymatyczny do maceracji białych winogron.

 

Cel stosowania:

- Skrócenie czasu maceracji

- Intensyfikacja aromatów

- Delikatna i łagodna ekstrakcja soku, dzięki zwiększonemu samociekowi

- Redukcja ewentualnych negatywnych skutków infekcji mikrobiologicznych

- Redukcja nacisku prasy

- Zmniejszenie wchłaniania/zanieczyszczenia polifenolami

- Bardzo dobre rozdzielanie się koloidalnych cząsteczek makro

- Redukcja koloidów mogących powodować zmętnienie

- Przyśpieszenie samoistnego klarowania moszczu

- Poprawia późniejszą filtrację

 

Dawkowanie i stosowanie:

Aktywność Trenolin® Mash DF zależy od dawki, temperatury i czasu działania. Temperatura stosowania powinna wynosić około 10- 15C. Im wyższa temperatura, tym bardziej aktywny enzym. Enzym rozcieńczyć niewielką ilością wody, dodać do rozdrobnionych winogron i wymieszać. Należy zapewnić równomierne rozprowadzenie preparatu. Dawka wynosi 1-4 ml na 100kg pulpy. Czas działania enzymu powinien wynosić przynajmniej 2-6 godzin. 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Otwarte opakowania natychmiast szczelnie zamknąć i zużyć w krótkim czasie.

Przesyłka kurierska od 27 zł
Pobranie od 35 zł
Płatności Płatności Płatności