Destiller

Oenopur 1 kg

Producent:
Dostępność: Wysyłka w ciągu 24 h
Na magazynie: 2 szt
Czerwone, różowe, białe
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi zobacz pełny opis
Cena brutto: 194
Cena netto: 158
Zapytaj o produkt
OPIS

Opis produktu:

OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna i adsorbent mineralny. OenoPur łatwo się rozprowadza i może być stosowany bezpośrednio. Produkt jest wolny od kazeiny, więc nie wymaga znakowania.

Cel stosowania:

Już na wczesnym etapie powstającego wina OenoPur usuwa nadmierną ilość polifenoli, które negatywnie wpływają na wino. W zależności od warunków technicznych, OenoPur można dodawać do moszczu gronowego lub też pulpy /zmiażdżonych winogron.
Skutecznie chroni przed gorzkim smakiem i cierpkością.

Produkt i działanie:

OenoPur składa się z pojedynczych komponentów, które działają adsorbująco i kompleksowo usuwają niepożądane polifenole już w fazie moszczu. Dzięki temu znacznie poprawia się jakość moszczu, co jest konieczne do uzyskania harmonijnego wina.  Produkt w proszku do zapobiegawczego traktowania moszczu, do bezpośredniego stosowania.

Dawkowanie:

10-30g /100L moszczu/miazgi (pulpy)

Stosowanie:

OenoPur dodaje się bezpośrednio do moszczu lub miazgi bez wstępnego napęczniania. Należy zapewnić dobre rozprowadzenie poprzez ciągłe mieszanie. Przed ewentualnym dodaniem kolejnych preparatów, oraz przed etapem filtracji odczekać co najmniej 20 minut.
W przypadku dodawania środków klarujących do moszczu, OenoPur wytrąca się bardzo intensywnie. Utrwalony osad może zostać oddzielony w łatwiejszy sposób, a ponadto wiąże on mniej płynu. Ze względu na oszczędność czasu, filtrację lub wirowanie moszczu można przeprowadzić jeszcze przed sedymentacją.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.