Drożdże, dodatki winiarskie, enzymy

Destiller
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego

MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
21 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Granulat bentonitu i węgla aktywnego

MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
Producent: Erbsloh
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
16 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
Aktywowany bentonit sodowy, granulowany, silnie odbiałczający (uwodniony tlenek glinu,
krzemiany należące do grupy montmorylonitów).  Formuła
47 Produkt niedostępny
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
632 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina czerwonego. Do probówki
Producent: Richard Wagner
BENTOTEST® Zawiesina bentonitu sodowo-wapniowego do określenia ilości bentonitu do klarowania wina. 
Producent: Richard Wagner
BENTOTEST® Zawiesina bentonitu wapniowego do określenia ilości bentonitu do klarowania wina. 
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to  środek zapobiegawczy w celu usunięcia
237 Dostawa do 10 dni
Producent: Erbsloh
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
Producent: SEGUIN MOREAU
Producent: IOC - Institut Oenologique de Champagne
CLARIFIANT XL to zoptymalizowany dodatek do win musujących produkowanych metodą klasyczną, który poprawia efekty remuage. Clarifiant XL to zoptymalizowany środek wspomagający
84 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Producent: Naturalia
Organiczny krystaliczny cukier winogronowy - Organiczny rektyfikowany stały skoncentrowany cukier z moszczu winogron* Reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący
Producent: Erbsloh
Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Producent: Erbsloh
Tannivin® EH Czysta tanina dębowa wytwarzana z dębu francuskiego. Tannivin® EH to roślinna tanina enologiczna o wysokiej czystości, przygotowana w postaci drobnego
Producent: Erbsloh
Czysta tanina dębowa, Tannivin® Elevage wspomagają harmonijne dojrzewanie win czerwonych.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Producent: Erbsloh
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Producent: Erbsloh
Czysty kwas askorbinowy (witamina C), zapobiegający utlenianiu.e.Ascorbic to skutecznie działający środek redukujący tlen. Kwas askorbinowy zawiera grupę dienolową. Po utlenieniu grupa
Producent: Erbsloh
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.