Metoda zbiornikowa (Charmat) produkcji win musujących
Metoda Charmat, zbiornikowa produkcji win musujących w skrócie polega na prowadzneiu wtórnej fermentacji w zbiornikach ciśnieniowych. W miarę postępu wtórnej fermentacji powstaje dwutlenek węgla, który w przeciwieństwie do klasycznej fermentacji, nie ulatuje przez zawór fermentacyjny, lecz jest wyłapywany, gromadzony w zbiorniku ciśnieniowym. Powstający dwutlenek węgla powoduje wzrost ciśnienia w zbiorniku, nawet do 8-9 bar. W czasie wtórej fermentacji wino zlewamy znad osadu tzw racking oraz filtrujemy. Filtracja wina musującego wymaga zastosowania zaawansowanych filtrów izobarycznych. To samo odnosi się do linii rozlewniczej win musujących.
Zbiornik ciśnieniowy, autoklav do win musujących typu prosecco
Zbiornik ciśnieniowy, izolowany do produkcji win musujących typu prosecco metodą charmat, zbiornikową. Zbiornik zbudowany zgodnie z dyrektywą CE/97/23
Cross-flow filters do wina - Flavy FX
Cross-flow filters Flavy FX 2/3 ICS Designed to filter any type of wines, the range of FX ICS filters is the best solution to meet the requirements of small and larger wineries.
Niskoobrotowa pompa krzywkowa LOB 200
Pompy krzywkowe, lobularne wykonane z twardej gumy nitrylowej klasy spożywczej przede wszytkim do zastosowań enologicznych, w winiarniach. Pompy charakteryzują się duży
Triblock - nalewarka izobaryczna, korkownica, zakręcarka drucianych koszyczków
PÓŁAUTOMATYCZNY TRIBLOCK łączy w jednej maszynie funkcje napełniania, korkowania i zakręcania drucianych koszyczków. Urządzenie przystosowane
Brak produktów spełniających Twoje kryteria