Destiller

Wirówka do usuwania bakterii z mleka

Skrócony okres przydatności do spożycia miękkich serów i produktów na bazie miękkich serów może być zobacz pełny opis
OPIS

Skrócony okres przydatności do spożycia miękkich serów i produktów na bazie miękkich serów może być również spowodowany obecnością bakterii. Usuwanie bakterii w znacznym stopniu przyczynia się do uzyskania dłuższej trwałości świeżego mleka i lepszej jakości produktów na bazie serwatki, takich jak napoje proteinowe. Wirówki stosowane z ciepłym mlekiem/serwatką – najlepiej w temperaturze 55-62 °C – dla maksymalnej wydajności separacji, gwarantują najwyższą skuteczność usuwania bakterii.

bacteria

Standardowy zakres dostawy

• Wbudowany, kompaktowy blok podawczy/wylotowy z ręczną kontrolą przeciwciśnienia dla modeli do rozmiaru 201
• Manometr przy wylocie klarowanego mleka/serwatki do rozmiaru 201
• Zawory elektromagnetyczne do obsługi układu hydraulicznego misy
• Czujnik prędkości
• Czujnik wibracji
• Podstawa ze stali nierdzewnej
• Wziernik i przełącznik alarmowy poziomu oleju smarującego
• Sonda temperatury oleju smarującego dla rozmiaru 301 i większych
• Obudowa ze stali nierdzewnej zawierająca: VFD, sekcję zasilania z zabezpieczeniem, najnowocześniejszy system PLC i HMI
• Zdalna pomoc za pośrednictwem modułu VPN, w zestawie od rozmiaru 141
• Filtr wkładowy i reduktor ciśnienia dla wody roboczej
• Zestaw specjalnych narzędzi
• Zestaw podstawowych części zamiennych

Opcje dodatkowe:

• Jednostka podawania wody roboczej
• Wskaźnik natężenia przepływu
• Zawór ręczny do regulacji podawania
• Automatyczna kontrola przeciwciśnienia
• Moduły komunikacyjne do wymiany sygnałów

Informacje techniczne
• Ciśnienie podawania: 1 bar
• Ciśnienie wylotowe oczyszczonego mleka/serwatki: do 5 bar
• Ciśnienie wylotowe koncentratu bakterii: 2-2,5 bar
• Zużycie wody roboczej: < 100 l/h w normalnych warunkach pracy
• Przyłącza produktu: DIN 11851 - SMS - CLAMP

Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.