Destiller

Beczka dębowa-akacjowa Seguin Moreau, Fraîcheur

Producent:
Kod produktu:
Ean:
Dostępność: Wybierz wariant
Wino białe
Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji. Beczki modelu zobacz pełny opis
Wybierz wariant:
Bordeaux Export 225 L 5 376 4 371 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Bourgogne Export 228 L 5 900 4 797 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
300L Barrel 7 238 5 885 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
500L Barrel 8 916 7 249 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Cena brutto: 5 376
Cena netto: 4 371
OPIS

Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji.

Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych, które winiarz stara się wyrazić specyfikę odmiany winorośli, przy jednoczesnym poszanowaniu świeżości i kwiatowości wina.

Główne zalecane odmiany winogron: Chardonnay, Sauvignon blanc, Sémillon, Muscadelle, Marsanne, Roussanne, Viognier, Verdejo, Pinot gris,Riesling, Petit i Gros Manseng.

 

Profil beczki Fraîcheur:

  • Struktura: Zachowuje elegancki i żywy charakter wina,
  • Aromat: Lekkie nuty limonki, kwiatów, świeże i subtelne aromaty.


Zastosowanie beczki
Fermentacja alkoholowa: Zalecana w beczkach, całkowita lub częściowa, w zależności od praktyk piwnicznych.
Zalecany czas dojrzewania w beczce: 5 do 8 miesięcy na osadzie po fermentacji.
Obciąg: bez obciagów pośrednich, tylko jeden obciąg końcowy.


Odradzamy przeprowadzanie obciągów wina w okresie dojrzewania wina w beczce. Może to spowodować przedwczesne utlenianie wina z powodu nagłego dopływu tlenu i utraty osadu, który pełni rolę ochronną. Byłoby to sprzeczne z celem enologicznym, jakim jest zachowanie świeżości i specyfiki wina.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.