Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Bioreaktor (generator octu, vinegator) do produkcji najwyższej jakości octu, 20, 150, 240, 300, 450 lub 600 litrów

Bioreaktor (generator octu, vinegator) do produkcji najwyższej jakości octu, 20, 150, 240, 300, 450 lub 600 litrów
Dostępność:
Wersje produktu:
Labu 20 litrów 23 753 19 311 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Labu 150 litrów 51 328 41 730 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Labu 240 litrów 58 209 47 324 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Labu 300 litrów 64 160 52 163 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Labu 450 litrów 73 006 59 354 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Labu 600 litrów 82 999 67 479 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Ilość:
Cena: 23 753zł
Cena netto: 19 311zł
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Labu-Mini-Vinegar Plant 20, 150, 240, 300, 450, lub 600 litrów.

Łatwa produkcja octu najwyższej jakości w ciągu kilku dni z wykorzystaniem najnowszych technologii (metoda wgłębna).

Dzięki prezentowanemu urządzeniu produkcja octu jest bardzo prosta i w pełni automatyczna. Proces produkcji przebiega w bioreaktorze (generatorze octu, vinegator), w którym zapewnione jest ciągłe mieszanie, napowietrzanie i kontrola temperatury. Do produkcji wyśmienitego octu możemy użyć wina, moszczów owocowych, w szczególności jabłkowego oraz piwa gorszego gatunku. Ocet powstaje w wyniku fermentacji octowej alkoholu. 

Rozróżniamy ocet spirytusowy - powstający w wyniku fermentacji spirytusu (po rozcieńczeniu do odpowiedniego stężenia), oraz ocet winny - powstający w wyniku fermentacji wina. Ocet winny – w zależności od tego, z jakiego powstał wina – może być biały lub czerwony. Bardzo znany jest ocet balsamiczny produkowany w okolicach Modeny we Włoszech, o wyjątkowo intensywnym winnym zapachu i łagodnym smaku. Często stosuje się octy produkowane z win i moszczów owocowych (np. ocet jabłkowy), zachowujące do pewnego stopnia smak, a zwłaszcza zapach owoców, cenne zwłaszcza jako przyprawa do sałatek i surówek.

Zalety urządzenia:

  • Fermentacja odbywa się w ciągu bardzo krótkiego czasu
  • Wykonane w całości ze stali nierdzewnej 1.4301
  • Ogrzewane elektrycznie, z elektronicznym sterowaniem
  • Regulacja  stopnia napowietrznienia
  • Małe rozmiary
  • Dostępne pojemności: 20, 150, 240, 300, 450, 600 litrów
Przesyłka kurierska od 99 zł
Płatności Płatności Płatności