Destiller

Zamykarka, Zakręcarka pneumatyczna, półautomatyczna do butelek TSP 2002 Standard

Producent:
Kod produktu: TSP 2002 Standard
Dostępność: Produkt na zamówienie (4-6 tygodni)
TSP-2002 to półautomatyczna zamykarka, zakręcarka pneumatyczna z opadającą głowicą zamykającą, bardzo łatwa w obsłudze. zobacz pełny opis
Cena brutto: 26 241
Cena netto: 21 334
OPIS

TSP-2002 to półautomatyczna zamykarka, zakręcarka pneumatyczna z opadającą głowicą zamykającą, bardzo łatwa w obsłudze. Zakrętarka stołowa. Wydajność około 400/500 butelek na godzinę. Urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304 oraz z aluminiowej ramy. W cenie urządzenia jest jeden format zatyczki typu pilferproof. Dzięki regulowanej wysokości możliwe jest zamykanie butelek o wysokości od 80 do 350 mm. TSP-2002 posiada certyfikat zgodności z przepisami CE. 

Zamknięcie butelki zatyczką typu pilferproof następuje przez wyciśnięcie gwintu i pierścienia zabezpieczającego na gładkiej zakrywce aluminiowej nałożonej na gwintowaną główkę butelki.  Dodatkowo głowica zamykająca dociska zatyczkę od góry. Nacisk głowicy zapewnia wymaganą szczelność zamknięcia butelki. 

Oparator umieszcza butelkę wraz z założoną zatyczką w zakrętarce. Cykl pracy odbywa się poprzez jednoczesne naciśnięcie dwóch przycisków umieszczonych po bokach urządzenia, co powoduje, że głowica zamykająca opada na butelkę przeznaczoną do zamknięcia i wraca do pozycji wyjściowej.

Urządzenie przeznaczone do zamykania butelek szklanych o wymiarach:

  • Średnica butelki Min. 20 mm
  • Średnica butelki Max. 160 mm
  • Wysokość butelki Min. 80 mm
  • Wysokość butelki Max. 350 mm

Urządzenie przeznaczone do zamykania butelek zatyczkami typu ROPP. 

Video
Video

 

Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.