OPIS
Zamrażarki do szyjek butelek ułatwiają usuwanie osadu drożdży, które osiadają wewnątrz odwróconych butelek podczas procesu remuage, przy produkcji wina musującego, szampana metodą tradycyjną, méthode champenoise oraz przy produkcji cydru.
Zamrażarka wykonana ze stali nierdzewnej, na kołach.
Specyfika techniczna urządzenia:
- Chiller ze sprężarką półhermetyczną
- Płyta robocza z 87 otworami na butelki
- Przygotowane do pracy ze standardową butelką 75 cl.
- Zaprojektowane do pracy ze standardowymi butelkami 37,5 cl, 75 cl i 150 cl (doatkowe formaty na zamówienie)
- Maksymalna wydajność: 550 butelek na godzinę.
- Maszyna zamontowana na kołach.
- Panel elektryczny zgodny z normami CE z termostatem cyfrowym.
- Temperatura -25ºC.
- Czas na zamrożenie karków: od 8 do 10 minut
- Zasilanie: 380V 50 Hz trójfazowe