OPIS
Zamrażarki do szyjek butelek ułatwiają usuwanie osadu drożdży, które osiadają wewnątrz odwróconych butelek podczas procesu remuage, przy produkcji wina musującego, szampana metodą tradycyjną, méthode champenoise oraz przy produkcji cydru.
Zamrażarka wykonana ze stali nierdzewnej, na kołach.
Specyfika techniczna urządzenia:
- Chiller ze sprężarką półhermetyczną
- Płyta robocza z 40 otworami na butelki
- Przygotowane do pracy ze standardową butelką 75 cl.
- Zaprojektowane do pracy ze standardowymi butelkami 37,5 cl, 75 cl i 150 cl (doatkowe formaty na zamówienie)
- Maksymalna wydajność: 250 butelek na godzinę.
- Panel elektryczny zgodny z normami CE z termostatem cyfrowym.
- Temperatura między -23 a -25ºC.
- Czas na zamrożenie karków: od 9 do 10 minut
- Zasilanie: 380V 50 Hz trójfazowe
- Moc zainstalowana 1,7 kW
- Pojemność zbiornika ma mieszankę glikolową – 70 litrów. Zbiornik wyposażony w centralne mieszadło do prawidłowej cyrkulacji mieszanki glikolowej
- Przygotowany na mieszankę glikolu monopropylenowego (55%) i wody (45%)
- Wymiary urządzenia: 90 x 90 (h) 90 cm. Waga 90 kg
- Urządzenie na czterech kołach