Destiller

Zbiornik, kadź do maceracji 1000 litrów z pokrywą

Producent:
Kod produktu: 11034
Dostępność: Wysyłka w ciągu 14 dni
Pojemnik, kadź, zbiornik do maceracji firmy Speidel to sprawdzone i godne zaufania rozwiązanie. Wykonany jest z bezpiecznego zobacz pełny opis
Cena brutto: 4 461
Cena netto: 3 627
OPIS

Pojemnik, kadź, zbiornik do maceracji firmy Speidel to sprawdzone i godne zaufania rozwiązanie. Wykonany jest z bezpiecznego dla żywności i odpornego na promieniowanie UV materiału PE (naturalny kolor bez pigmentów) i ma szczególnie grube ścianki, co zapewnia maksymalną stabilność i zachowanie aromatu maceratu. Kadź idealnie nadaje się do maceracji winogron.

Temperatura pracy max. 60C.

CZYSZCZENIE
Gładka powierzchnia wewnętrzna sprawia, że zbiornik jest bardzo łatwy w czyszczeniu.

Spust
Zawór spustowy znajduje się w najniższym punkcie kadzi. W ten sposób możliwe jest całkowite jej opróżnienie. W cenę zbiornika wliczony jest zawór kulowy ze stali nierdzewnej - 1 1/4".

Podstawa
Podstawa zbiornika wykonana z solidnego tworzywa sztucznego. Dzięki niej zbiornik jest bardzo stabilny oraz może być przenoszony z miejsca na miejsce poza pomocą wózka widłowego czy paleciaka.

Rynna wodna
Pokrywa zbiornika opiera się na rynnie, którą można wypełnić wodą zabzpieczając macerowane owoce przed np. muszkami. Rynna działa na zasadzie zaworu fermentacyjnego w którym woda jest barierą dla wszytkiego co chciałoby dostać się do zbiornika.

 

Zalety kadzi:

  • Materiał PE bezpieczny dla żywności
  • Możliwość układania (sztaplowania) w stosy w stanie pustym
  • Łatwe w czyszczeniu dzięki gładkiej powierzchni wewnętrznej
  • Pokrywa z PE
  • Rynna wodna zabezpieczająca macerowane owoce
  • Całkowity opróznienie zbiornika z moszczu dzięki dolnemu zaworowi
  • Dostosowany do transportu wózkami widłowymi i paleciakami.

Wymiary

  • Wysokość: 132 cm
  • Średnica: 133 cm
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.