Pojemnik, kadź, zbiornik do maceracji firmy Speidel to sprawdzone i godne zaufania rozwiązanie. Wykonany jest z bezpiecznego dla żywności i odpornego na promieniowanie UV materiału PE (naturalny kolor bez pigmentów) i ma szczególnie grube ścianki, co zapewnia maksymalną stabilność i zachowanie aromatu maceratu. Kadź idealnie nadaje się do maceracji winogron.
Temperatura pracy max. 60C.
CZYSZCZENI
Gładka powierzchnia wewnętrzna sprawia, że zbiornik jest bardzo łatwy w czyszczeniu.
Spust
Zawór spustowy znajduje się w najniższym punkcie kadzi. W ten sposób możliwe jest całkowite jej opróżnienie. W cenę zbiornika wliczony jest zawór kulowy ze stali nierdzewnej - 1 1/4".
Podstawa
Podstawa zbiornika wykonana z solidnego tworzywa sztucznego. Dzięki niej zbiornik jest bardzo stabilny oraz może być przenoszony z miejsca na miejsce poza pomocą wózka widłowego czy paleciaka.
Rynna wodna
Pokrywa zbiornika opiera się na rynnie, którą można wypełnić wodą zabzpieczając macerowane owoce przed np. muszkami. Rynna działa na zasadzie zaworu fermentacyjnego w którym woda jest barierą dla wszytkiego co chciałoby dostać się do zbiornika.
Zalety kadzi:
- Materiał PE bezpieczny dla żywności
- Możliwość układania (sztaplowania) w stosy w stanie pustym
- Łatwe w czyszczeniu dzięki gładkiej powierzchni wewnętrznej
- Pokrywa z PE
- Rynna wodna zabezpieczająca macerowane owoce
- Całkowity opróznienie zbiornika z moszczu dzięki dolnemu zaworowi
- Dostosowany do transportu wózkami widłowymi i paleciakami.
Wymiary
- Wysokość: 119 cm
- Średnica: 112 cm
Średnica: 55cm


Pojemnik do przechowywania, transportu i układania w stosy ST-T jest pod każdym












- MCK 141
- MCK 181
- MCK 221
- MCK 271
- MCK 321





- 100 litrów (PZH 100 A4)
- 150 litrów (PZH 150 A5)
- 200 litrów (PZH 200 A5)
- 320 litrów (PZH 320 A6)
- 400 litrów (PZH 400 A6)
- 520 litrów (PZH 520 A7)
- 620 litrów (PZH 620 A8)
- 900 litrów (PZH 900 A10)
- 1100 litrów (PZH 1100 A10)
- 1500 litrów (PZH 1500 A11)
- 2000 litrów (PZH 2000 A11)


