Destiller

Zbiornik poziomy do fermentacji maceracji wina, WINEFICATOR

Producent:
Poziomy zbiornik do maceracji, winifikacji, który gwarantuje wysoką ekstrakcję barwników, aromatów i garbników zobacz pełny opis
OPIS

Poziomy zbiornik do maceracji, winifikacji, który gwarantuje wysoką ekstrakcję barwników, aromatów i garbników ze skórki winogron. Zbiornik z podwójnym płaszczem chłodzącym / grzewczym, który umożliwia ogrzewanie lub chłodzenie moszczu, umożliwiając w ten sposób kontrolowaną winifikację wina.

Zbiornik wyposażony w ośmio-łopatkowe mieszadło. Elektroniczny panel LCD umożliwia sterowanie prędkością mieszadła (od 3 do 5 obrotów na minutę), odstępy czasu i kierunek mieszania. Mieszadło obraca się w obu kierunkach.

 

Standardowe wyposażenie

  • spawane nogi
  • 3 × płaszcz chłodzący
  • mieszalnik z ośmioma łopatkami
  • silnik trójfazowy z falownikiem
  • elektroniczny panel sterowania
  • zawór całkowitego spustu - zawór kulowy DN80
  • zawór częściowego spustu - zawór kulowy DN65
  • prostokątny właz 530 × 400 mm
  • prostokątny właz 225 × 175 mm
  • pokrywa włazu Ø385 mm + przyłącze DN50 z zaworem odpowietrzającym
  • wziernik DN80
  • kranik do pobierania próbek DN15
  • 6 × złączka ½ ”do płaszcza chłodzącego / grzewczego
  • uchwyt pod drabinę

Horizontal mash tank allows high extraction of colors and aromas from grape skins.

Eight-paddle motor mixer is mounted inside the tank, which slowly and effectively rotates the mash. Paddles rotate eight times per minute. Electronic control panel enables setting time intervals and mixing direction. The agitator rotates in both direction and thus enables an easy discharge.

Volume

in liters

Dimensions in millimeters

CJ

in m²

Code

 

D

L

l1

H

a1 × b1

a2 × b2

   

3300

1433

2700

2000

2100

1000 × 2000

420 × 1700

3.4

08LV3300L4V

5000

1750

2800

2000

2600

1000 × 2500

500 × 1700

4.2

08LV5000L4V

7200

1750

3800

3000

2600

1800 × 2500

500 × 1700

5.4

08LV7200L4V

 

Do tego produktu polecamy
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.