Zbiorniki

Destiller
Producent: Letina
Zbiornik fermentacyjny ze szczelną, pneumatyczną ruchomą pokrywą górną, zaworem oddechowym, termometrem. Zbiornik może także służyć do dojrzewania i leżakowania wina
Producent: Zottel
Zbiornik fermentacyjny otwarty z dwoma płaszczami chłodzącymi firmy Zottel. Zbiornik można dodatkowo wyposażyć w pokrywę pływającą z zamknięciem
Wybierz wariant:
Producent: Letina
Zbiornik fermentacyjny lub do maceracji ze szczelną, pneumatyczną ruchomą pokrywą górną, zaworem oddechowym, termometrem. Zbiornik może także służyć do dojrzewania
Producent: SK
Produkcja win musujących metodą Charmat Martinotti zasadniczo różni się od metody tradycyjnej. Tak zwana metoda Charmat jest szybsza i tańsza. Przyspieszenie produkcji
Producent: Letina
Zbiornik do fermentacji i przechowywania wina oraz innych płynów spożywczych. Wykonany ze stali nierdzewnej, polerowanej. Zbiornik wyposażony jest w następujące
Producent: Valvo
Zawór zabezpieczający, zbiornikowy do instalacji azotu. Zawór ma poza zadanie zabezpieczyć wino gazem obojętnym, w tym przypadku azotem,  nie powodując
Producent: Maurer GEP
Zestaw, ciąg zbiorników we stali nierdzewnej  3 x 200 litrów. Materiał: WNr. 1.4301, AISI 304 stainless steel.
Wymiary: 1800x600x1100 mm. Waga: 80 kg. Złączki: 2 x
12 637 Produkt na zamówienie (4-6 tygodni)
Producent: Zottel
Standardowe wyposażenie zbiornika: spawane nogi wylot dolny z zaworem kulowym ⁵⁄₄’’ zawór do ściągania wina znad osadu, z zaworem kulowym
Producent: Zottel
Zbiornik ze stali nierdzewnej AISI 304 do przechowywania lub fermentacji. Wyposażenie standardowe: spawane nogi płaszcz chłodzący 2 × fitting ½” for
Wybierz wariant:
Producent: SK
Zbiornik ze stali nierdzewnej fermentacyjny-maceracyjny otwarty z układem pump-over do win czerwonych. Zbiornik wyposażony w płaszcz typu pillow-plate.  
Producent: Zottel
Zbiornik do maceracji i fermentacji odmian białych i czerwonych winogron. Wysoka ekstrakcja barw, aromatów i garbników ze skórki winogron. Podwójny
Wybierz wariant:
Producent: SPEIDEL
Zbiornik do przechowywania lub transportu, ST-T, Speidel. Pojemność: 1000 litrów. 
Pojemnik do przechowywania, transportu i układania w stosy ST-T jest pod każdym
Producent: Zottel
Zbiornik do fermentacji i leżakowania piwa. Standardowe wyposażenie stożek 60° zawór ciśnieniowy, ustawiony na 2,5 bar wylot dolny DN40 górny wylot
Producent: SK
Zbiornik ze stali nierdzewnej fermentacyjny-maceracyjny z układem pump-over do win czerwonych. Zbiornik wyposażony w płaszcz typu pillow-plate.  
Producent: Zottel
Zbiornik fermentacyjny, stożkowy (60º) do fermentacji piwa, wyposażony w płaszcz chłodzący (na cylindrze zbiornika), termometr, głowicę CIP, zawór spustowy o średnicy
Wybierz wariant:
Producent: SPEIDEL
Zbiornik do maceracji-fermentacji win czerwonych, macerator, SD-MGRL (horizontal) wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304.  Poziomy zbiornik fermentacyjny-maceracyjny
Producent: SPEIDEL
Zbiornik fermentacyjny o unikatowym stożkowym kształcie dzięki któremu drożdże mogą swobodnie krążyć w fazie fermentacji. W nauce przyjmuje się, że ta
Producent: Letina
Wysokiej jakości zbiornik ze stali nierdzewnej (AISI304) przeznaczony do fermentacji i/lub leżakowania wina, cydru, miodu pitnego. System pneumatyczny pozwala na umieszczanie pokrywy na dowolnej
Wybierz wariant:
Producent: Letina
Zbiornik cylindryczno-stożkowy do fermentacji i dojrzewania piwa wykonany ze stali szlachetnej, dwupłaszczowy. Ciśnienie robocze do 2 bar. Zbiornik jest wyposażony
Producent: SPEIDEL
Zbiornik transportowy ze stali nierdzewnej, poziomy ze stali nierdzewnej do transportu wina, wody pitnej oraz innych płynów spożywczych.   
Producent: Letina
The “Wineficator” is a pump-over fermenter designed to make remontage easy.

The HELI rotating sprinkler evenly soaks the pomace cap in the tank, while a built-in sieve
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.