Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Amfora do fermentacji, przechowywania wina

Amfora do fermentacji, przechowywania wina
Producent: Manetti Gusmano & Figli
Dostępność:
Wersje produktu:
400 litrów 15 588 12 673 Dostawa w ciągu 30 dni
500 litrów 18 706 15 208 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
600 litrów 22 673 18 433 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Ilość:
Cena: 15 588zł
Cena netto: 12 673zł
Poleć produkt znajomemu Drukuj opis produktu

Ręcznie wykonane amfory do wina produkowane przez renomowana Włoską firmę Manetti Gusmano & Figli są wynikiem doświadczenia ośmiu pokoleń rzemieśliników.

Rodzina Manetti znana jest od 1968 roku z produkcji wspaniałych win w regionie Chianti w Fontodi Estate. Amfory firmy Manetti Gusmano i Figli są wytwarzane ręcznie, zgodnie z zasadami starożytnej techniki.  Cały proces produkcji trwa trzy miesiące, w tym długie suszenie i powolne wypalanie. Co więcej, tym, co czyni Amfory jeszcze bardziej wyjątkowymi, jest wyjątkowość gliny; obfita obecność Galestro w terroir Chianti Classico nadaje amforom szczególne cechy. Spośród naturalnych składników, z których wykonana jest terakota, sole i węglany wapnia nadają właściwą mikroporowatość, umożliwiając prawidłowe oddychanie winu. Wszystkie te cechy w połączeniu z działaniem przeciwutleniającym i przeciwbakteryjnym oraz wysoką izolacyjnością termiczną sprawiają, że Amphory od Manetti Gusmano & Figli są idealnym narzędziem w produkcji wspaniałych naturalnych win.

UWAGI TECHNICZNE

400 lt
Wys. 108 cm
Średnica 102 cm
Waga 200 kg


500 lt
Wys. 112 cm
Średnica 108 cm
Waga 260 kg


600 lt
Wys. 118 cm
Średnica 115 cm
Waga 300 kg


Biorąc pod uwagę ręczne wykonanie amfor poniższe wartości są przybliżone:

• Średnia grubość terakoty: 3 cm,

• Średnica włazu górnego ze stali nierdzewnej: 53 cm,

• Średnica zaworu spustowego:  2".

Dane techniczne
Kraj produkcji : Włochy
Przesyłka kurierska od 175 zł
Płatności Płatności Płatności