Zbiorniki

Destiller
Producent: Letina
Zbiornik fermentacyjny ze szczelną, pneumatyczną ruchomą pokrywą górną, zaworem oddechowym, termometrem. Zbiornik może także służyć do dojrzewania i leżakowania wina
Producent: Zottel
Zbiornik fermentacyjny otwarty z dwoma płaszczami chłodzącymi firmy Zottel. Zbiornik można dodatkowo wyposażyć w pokrywę pływającą z zamknięciem
Wybierz wariant:
Producent: Letina
Zbiornik fermentacyjny lub do maceracji ze szczelną, pneumatyczną ruchomą pokrywą górną, zaworem oddechowym, termometrem. Zbiornik może także służyć do dojrzewania
Producent: Letina
Zbiornik do fermentacji i przechowywania wina oraz innych płynów spożywczych. Wykonany ze stali nierdzewnej, polerowanej. Zbiornik wyposażony jest w następujące
Producent: Zottel
Standardowe wyposażenie zbiornika: spawane nogi wylot dolny z zaworem kulowym ⁵⁄₄’’ zawór do ściągania wina znad osadu, z zaworem kulowym
Producent: Zottel
Zbiornik ze stali nierdzewnej AISI 304 do przechowywania lub fermentacji. Wyposażenie standardowe: spawane nogi płaszcz chłodzący 2 × fitting ½” for
Wybierz wariant:
Producent: Letina
Wysokiej jakości zbiornik ze stali nierdzewnej (AISI304) przeznaczony do fermentacji i/lub leżakowania wina, cydru, miodu pitnego. System pneumatyczny pozwala na umieszczanie pokrywy na dowolnej
Wybierz wariant:
Producent: UNICOM
Zbiornik ze stali nierdzewnej do przechowywania gotowego wina. 
Producent: Letina
Zbiornik do fermentacji i przechowywania wina oraz innych płynów spożywczych. Wykonany ze stali nierdzewnej, polerowanej.  Zbiornik wyposażony jest w następujące
Producent: Valvo
Zawór zabezpieczający, zbiornikowy do instalacji azotu. Zawór ma poza zadanie zabezpieczyć wino gazem obojętnym, w tym przypadku azotem,  nie powodując
357 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Letina
PRESSURE TANK is used for sparkling wine production by Charmat method. It is a vertical type of tank with “ellipsoidal heads” (dished top and bottom). Work pressure is 6 bar.
Producent: Maurer GEP
Zestaw, ciąg zbiorników we stali nierdzewnej  3 x 200 litrów. Materiał: WNr. 1.4301, AISI 304 stainless steel.
Wymiary: 1800x600x1100 mm. Waga: 80 kg. Złączki: 2 x
12 535 Produkt na zamówienie (4-6 tygodni)
Producent: GORTANI
Zbiornik ciśnieniowy, izolowany renomowanego Włoskiego producenta GORTANI, do produkcji win musujących typu  prosecco metodą charmat, zbiornikową.  Zbiornik zbudowany zgodnie
Producent: Letina
Zbiornik cylindryczno-stożkowy do fermentacji i dojrzewania piwa wykonany ze stali szlachetnej, dwupłaszczowy. Ciśnienie robocze do 2 bar. Zbiornik jest wyposażony
Producent: GORTANI
Zbiorniki są testowane i certyfikowane zgodnie z europejską dyrektywą PED. Są zbudowane ze stali nierdzewnej i wytrzymują ciśnienia większe niż te zwykle stosowane
Producent: SPEIDEL
Zbiornik ciśnieniowy, keg do nagazowywania i przechowywania cydru, soków, win oraz innych napojów.  Nalewaj świeże wino, cydr, piwo i wino musujące jak
1 836 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: SPEIDEL
Zbiornik ciśnieniowy, keg do nagazowywania i przechowywania cydru, soków, win oraz innych napojów.  Nalewaj świeże wino, cydr, piwo i wino musujące jak
3 252 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Letina
Zbiornik ze stali nierdzewnej AISI304, na kółkach, z mieszadłem górnym (0,75 kW), pokrywą górną i klapą o pojemności 730 litrów. Dennica
Cylindryczno-stożkowe zbiorniki fermentacyjne (CCT) to zbiorniki, w których zachodzi główna fermentacja alkoholowa. Zbiorniki izolowane z płaszczem chłodzącym na
Producent: Zottel
Zbiornik z mieszadłem górnym. Zbiornik wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304 (1.4301), wnętrzne zbiornika wypolerowane - mirror polished inside
Producent: Letina
Wysokiej jakości zbiornik ze stali nierdzewnej (AISI304) przeznaczony do fermentacji i/lub leżakowania wina, cydru, miodu pitnego. System pneumatyczny pozwala na umieszczanie pokrywy na dowolnej
Wybierz wariant:
Producent: Zottel
Zbiornik fermentacyjny, stożkowy (60º) do fermentacji piwa, wyposażony w płaszcz chłodzący (na cylindrze zbiornika), termometr, głowicę CIP, zawór spustowy o średnicy
Wybierz wariant:
Producent: UNICOM
Zbiorniki fermentacyjne ze stali nierdzewnej służące do kontrolowanej fermentacji. W przypadku win czerwonych służy do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo-mlekowej. Zbiorniki
Producent: UNICOM
Zbiorniki fermentacyjne ze stali nierdzewnej służące do kontrolowanej fermentacji. W przypadku win czerwonych służy do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo-mlekowej. Zbiorniki
Producent: Zottel
Zbiornik z mieszadłem górnym. Zbiornik wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304 (1.4301), wnętrzne zbiornika wypolerowane - mirror polished inside (BA/IIId). Zbiornik
Pompka do uszczelek zbiorników fermentacyjnych. 
121 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Zottel
Zbiornik stożkowy wykonany ze stali nierdzewnej AISI304, BA (IIId). Idealnie nadaje się do fermentacji piwa i innych płynów z osadami. Dno stożkowe 60
Wybierz wariant:
Producent: UNICOM
Zbiornik do maceracji-fermentacji wyposażony w mieszadła wstęgowe, delikatnego mieszania pulpy winogronowej w czasie fermentacji-maceracji (fermentacja ze skórkami) przede
Producent: Zottel
Zbiornik (mieszalnik) na kołach z przyłączem do zamontowania mieszadła. Stal nierdzewna AISI 304 (1.4301), polerowana na lustro wewnątrz (BA / IIId), polerowana na zewnątrz.
Producent: UNICOM
Zbiornik do maceracji/fermentacji wraz z maceracją wina, przede wszystkim czerwonego. Zbiornik wykonany ze stali nierdzewnej. Praca mieszadła sterowana automatycznie. Zbiornik wyposażony
Producent: UNICOM
Zbiornik do maceracji-fermentacji wyposażony w pnumatyczny tłok, którego zadaniem jest zanurzenie czapy, która powstaje w czasie fermentacji win czerwonych. 
Producent: UNICOM
Zbiornik do maceracji-fermentacji wyposażony w mieszadła łopatowe, delikatnego mieszania pulpy winogronowej w czasie fermentacji-maceracji (fermentacja ze skórkami) przede
Producent: Letina
Zwężający się stożkowy fermentor do wina to zbiornik ze stali nierdzewnej przeznaczony do produkcji win czerwonych. Spodoba się tym, którzy wolą robić pigéage ręcznie niż
Producent: Letina
Zbiornik (tank leżakowy) do dojrzewania i leżakowania piwa wykonany ze stali szlachetnej, dwupłaszczowy. Ciśnienie robocze do 2 bar. Zbiornik jest wyposażony w następujące
Producent: Letina
Dwukomorowy zbiornik do fermentacji i przechowywania wina oraz innych płynów spożywczych. Wykonany ze stali nierdzewnej, polerowanej.  Zbiornik wyposażony jest
Producent: Zottel
Zbiornik wykonany ze stali nierdzewnej do przechowywania oleju, destylatów alkoholowych oraz innych płynów spożywczych, wyposażony w szczelną pokrywę górną,
Wybierz wariant:
Producent: Zottel
Zbiornik ze stali nierdzewnej AISI 304 z mieszadłem bocznym. Zbiornik przystosowany do transportu widlakiem lub paleciakiem.  Standardowe wyposażenie:  spawana
Producent: Letina
The “Wineficator” is a pump-over fermenter designed to make remontage easy.

The HELI rotating sprinkler evenly soaks the pomace cap in the tank, while a built-in sieve
Producent: Zottel
Open wine tanks with a cooling jacket Zbiornik fermentacyjny, otwarty z płaszczem chłodzącym zaworem dolnym 5/4"*, kranikiem 3/4", zaworem dekantacyjnym 5/4", kranikiem
Wybierz wariant:
Producent: Letina
Wysokiej jakości zbiornik ze stali nierdzewnej (AISI304/BA, W.Nr.1.4301/IIId) przeznaczony do przechowywania wina, destylatów zbożowych i owocowych
Wybierz wariant:
Producent: Zottel
Zbiornik do fermentacji, przechowywania lub schładzania, wymrażania białego wina.  Wyposażenie standardowe: 2 × płaszcze chłodzące 4 × przyłącza
Wybierz wariant:
Pojemność całkowita zbiornika liczona w dennicy dolnej i w płaszczu: V ~ 195 dm3 z aprobatą typu: PLT 1318.
Pomiar zawartości zbiornika poza pomocą
Producent: Zottel
Wysokiej jakości zbiornik ze stali nierdzewnej (AISI304) przeznaczony do fermentacji i/lub leżakowania wina, cydru, miodu pitnego. System pneumatyczny pozwala na umieszczanie pokrywy na dowolnej
Wybierz wariant:
Producent: Guth
Zawór służy do utrzymania stałego ciśnienia dwutlenu węgla w zbiorniku fermentacyjnym w zakresie 0,2-3 bar. Zawór wykonany ze stali nierdzewnej AISI304.
Producent: Letina
Wysokiej jakości zbiornik ze stali nierdzewnej (AISI304) przeznaczony do przechowywania świeżego soku, wina, itp. Zbiornik wyposażony jest w zawory spustowe oraz pokrywę anty
Wybierz wariant:
Producent: Zottel
Zbiornik ze stali nierdzewnej AISI 304 do fermentacji, leżakowania wina, miodu pitnego bez płaszcza chłodzącego. Standardowe wyposażenie spawane nogi całkowity spust -
Wybierz wariant:
Zbiornik akcyzowy, technologiczny do odbioru destylaty z destylatora. Zbiornik posiada zatwierdzenia typu Głównego Urzędu Miar. Wykonanay ze stali nierdzewnej AISI
Zbiornik przeznaczony do umieszczenia pod aparat destylacyjny, do odbioru destylatu. Pojemność całkowita zbiornika liczona w dennicy dolnej i w płaszczu: V ~ 120 dm3
Producent: Letina
Zbiornik do maceracji wina z pneumatycznym cylindrem z supresorem służy do winifikacji czerwonych i białych winogron. Może być również stosowany do fermentacji
Eurocont aseptic container for fruit preparations (dairy industry) applications aseptic transport and storage of fruit preparations approvals and certification according to the
Aseptic stainless steel tanks for wine production: available with operating pressure 2,0-7,0 bar capacity 225 – 2100 liters ideal for aseptic storage and transportation of smaller
Producent: Letina
WINEFICATOR WINEMATIC is horizontal construction of a tank for maceration of red and fermentation of white grapes. Speed control, mixing time interval and time-out, discharge and other functions
Zbiornik fermentacyjny akcyzowy V=1000 litrów. Pojemność całkowita zbiornika liczona w dennicy dolnej i w płaszczu:  V ~ 1062 dm3 z aprobatą typu: PLT.
Zbiornik fermentacyjny akcyzowy o pojemności roboczej V=1000 litrów. Pojemność całkowita zbiornika liczona w dennicy dolnej i w płaszczu:  V ~ 1062 dm3
Producent: Zottel
Zbiornik do maceracji i fermentacji odmian białych i czerwonych winogron. Wysoka ekstrakcja barw, aromatów i garbników ze skórki winogron. Podwójny
Wybierz wariant:
Producent: Zottel
Zbiorniki do fermentacji, maceracji lub przechowywania wina. Właz zamontowany przy dnie zbiornika ułatwia jego opróżnianiae i mycie. Zbiornik wyposażony w płaszcz
Wybierz wariant:
Produkcja win musujących metodą Charmat Martinotti zasadniczo różni się od metody tradycyjnej. Tak zwana metoda Charmat jest szybsza i tańsza. Przyspieszenie produkcji
Producent: SPEIDEL
Pojemnik, kadź, zbiornik do maceracji firmy Speidel to sprawdzone i godne zaufania rozwiązanie. Wykonany jest z bezpiecznego dla żywności i odpornego na promieniowanie UV
3 876 Wysyłka w ciągu 14 dni
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.