Destiller

Beczka dębowa-akacjowa Seguin Moreau, Fraîcheur

Producent:
Kod produktu:
Ean:
Dostępność: Wybierz wariant
Wino białe
Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji. Beczki modelu zobacz pełny opis
Wybierz wariant:
Bordeaux Export 225 L 5 935 4 825 Dostawa w ciągu 30 dni
Bourgogne Export 228 L 6 462 5 254 Dostawa w ciągu 30 dni
300L Barrel 7 807 6 347 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
500L Barrel 9 495 7 720 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Cena brutto: 5 935
Cena netto: 4 825
OPIS

Beczka do fermentacji lub dojrzewania wina białego wykonana z dębu francuskiego, dekle zaś z drewna akacji.

Beczki modelu Fraîcheur przeznaczone są do win białych, które winiarz stara się wyrazić specyfikę odmiany winorośli, przy jednoczesnym poszanowaniu świeżości i kwiatowości wina.

Główne zalecane odmiany winogron: Chardonnay, Sauvignon blanc, Sémillon, Muscadelle, Marsanne, Roussanne, Viognier, Verdejo, Pinot gris,Riesling, Petit i Gros Manseng.

 

Profil beczki Fraîcheur:

  • Struktura: Zachowuje elegancki i żywy charakter wina,
  • Aromat: Lekkie nuty limonki, kwiatów, świeże i subtelne aromaty.


Zastosowanie beczki
Fermentacja alkoholowa: Zalecana w beczkach, całkowita lub częściowa, w zależności od praktyk piwnicznych.
Zalecany czas dojrzewania w beczce: 5 do 8 miesięcy na osadzie po fermentacji.
Obciąg: bez obciagów pośrednich, tylko jeden obciąg końcowy.


Odradzamy przeprowadzanie obciągów wina w okresie dojrzewania wina w beczce. Może to spowodować przedwczesne utlenianie wina z powodu nagłego dopływu tlenu i utraty osadu, który pełni rolę ochronną. Byłoby to sprzeczne z celem enologicznym, jakim jest zachowanie świeżości i specyfiki wina.

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.