Destiller

Drożdze do aromatycznych win bialych i różowych, Oenoferm® Arome

Producent:
Różowe i białe
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na zobacz pełny opis
OPIS

Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich temperaturach i wysoki potencjał aromatyczny. W tych temperaturach Oenoferm® Arôme sprzyja produkcji estrów, dając wina o intensywnej owocowości i zrównoważonym posmaku.

W skrócie:

  • Tolerancja alkoholu 14% obj.
  • Temperatura fermentacji 12 – 18°C
  • Wpływ na MLF: Neutralny
  • Zapotrzebowanie na azot: Umiarkowane
  • Zalecany zakres stosowania: Wina białe i różowe
  • Profil aromatu: Żywiołowe nuty eterowe, owocowy nos i zrównoważone podniebienie

Cechy szczególne

  • Produkcja niskiej lotnej kwasowości
  • Niska produkcja SO2 i H2S
  • Średnia produkcja gliceryny: 4 do 6 g/l

Dozowanie 20 g/100 l
Jednostka opakowania 0,5 kg
 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.