Mocne drożdże suszone o silnie aromatycznym profilu. ich ziołowy i owocowy charakter sprawia, że nadają się do białych odmian winogron, np.: Pinot, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc i Silvaner. Te drożdże bez GMO nadają się do nowoczesnych win o wyraźnej mineralności. Drożdże zaczynają osiągać dobre wyniki już od 10°C.
Dozowanie: 20-30 g/100 l
Przechowywanie: Pakowane próżniowo. Zużyć w ciągu 2-3 dni od otwarcia.
Drożdże suszone Erbslöh od lat są powszechnie uznane w branży winiarskiej. Te wyjątkowo wysokiej jakości drożdże suszone są sprzedawane wyłącznie w opakowaniach próżniowych 500 g, które w zależności od wymaganej dawki wystarczają na około 1500-3500 litrów.
Drożdże Oenoferm X-treme F3 doskonale sprawdzają się także w fermentacji cydru.
Tannivin® Elevage to wysokiej jakości tanina na bazie dębu, quebracho
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
- Reform B 5000 l/h
- Reform B 10000 l/h
- Reform B 15000 l/h
- Reform B 20000 l/h
- Reform B 33000 l/h