Enzymy, Dodatki poprawiające tłoczenie
Destiller

Fructozym® UF

Producent:
Fructozym® UFKompleks enzymatyczny pektynazy i proteazy kwasowej.Fructozym® UF to płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny (EC. zobacz pełny opis
OPIS

Fructozym® UFKompleks enzymatyczny pektynazy i proteazy kwasowej.Fructozym® UF to płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15), wzbogacony arabanazą i kwaśną proteazą.
W skrócie:

  • Produkt Płynny, skoncentrowany enzym pektolityczny
  • Zakres zastosowania: do soków owocowych
  • Cel: Lepsza filtrowalność i stabilność

Cechy szczególne:

  • Poprawiona samodekantacja i stabilność soków owocowych bogatych w białko
  • Zwiększone natężenie strumienia podczas ultrafiltracji
  • Ulepszona barwa soków z dodatkiem pigmentów antocyjanowych

Dozowanie Sok jabłkowy (12 - 15°Bx): 20 - 30 mL/1000 L sokuWiśnia: 40 – 60 mL/1000 L soku
Winogrona (białe): 40 ml/1000 l soku
Opakowanie: 10kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.