Destiller

Fructozym® Ultra HPX

Producent:
Fructozym® Ultra HPX. Ekstrakcja i upłynnianie surowców włóknistych. Enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15) zobacz pełny opis
OPIS

Fructozym® Ultra HPX. Ekstrakcja i upłynnianie surowców włóknistych. Enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do intensywnej maceracji przecierów owocowych i warzywnych oraz ekstrakcji wstępnie wytłoczonych wytłoków.
W skrócie:

  • Produkt skoncentrowany, płynne enzymy
  • Zakres zastosowania Przecier owocowo-warzywny
  • Cel Selektywna degradacja hydropektyny, brak dalszej maceracji

Cechy szczególne

  • Uwalnia rozpuszczalny w wodzie ekstrakt cukru z surowców roślinnych
  • Najlepsza wydajność w przetwarzaniu owoców ziarnkowych przy jednoczesnym tłoczeniu z największą wydajnością
  • Ukierunkowane odcięcie filtrujących gum pektynowych z owłosionych części pektyn owocowych w celu zapewnienia stałego przepływu filtra podczas filtracji z przepływem krzyżowym

Dozowanie:

  • Przecier jabłkowy/gruszkowy: 100 – 120 ml/t przecieru
  • Ekstrakcja wytłoków (owoce ziarnkowe): 100 – 140 ml/t (wytłoki: woda 50:50 w:w)

Warzywa korzeniowe (marchew czarna): 80 – 120 ml/t (wytłoki: woda 50:50 m/m)
Opakowanie jednostkowe 10 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.