Destiller

Fructozym® Ultra HPX

Producent:
Fructozym® Ultra HPX. Ekstrakcja i upłynnianie surowców włóknistych. Enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15) zobacz pełny opis
OPIS

Fructozym® Ultra HPX. Ekstrakcja i upłynnianie surowców włóknistych. Enzym pektolityczny (EC. 3.2.1.15) z Aspergillus niger do intensywnej maceracji przecierów owocowych i warzywnych oraz ekstrakcji wstępnie wytłoczonych wytłoków.
W skrócie:

  • Produkt skoncentrowany, płynne enzymy
  • Zakres zastosowania Przecier owocowo-warzywny
  • Cel Selektywna degradacja hydropektyny, brak dalszej maceracji

Cechy szczególne

  • Uwalnia rozpuszczalny w wodzie ekstrakt cukru z surowców roślinnych
  • Najlepsza wydajność w przetwarzaniu owoców ziarnkowych przy jednoczesnym tłoczeniu z największą wydajnością
  • Ukierunkowane odcięcie filtrujących gum pektynowych z owłosionych części pektyn owocowych w celu zapewnienia stałego przepływu filtra podczas filtracji z przepływem krzyżowym

Dozowanie:

  • Przecier jabłkowy/gruszkowy: 100 – 120 ml/t przecieru
  • Ekstrakcja wytłoków (owoce ziarnkowe): 100 – 140 ml/t (wytłoki: woda 50:50 w:w)

Warzywa korzeniowe (marchew czarna): 80 – 120 ml/t (wytłoki: woda 50:50 m/m)
Opakowanie jednostkowe 10 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.