PIWO
URZĄDZENIA I AKCESORIA DO PRODUKCJI PIWA
PIWO
Wysokiej klasy urządzenia do produkcji wysokiej klasy piwa.
Śrutownik (rozdrabniacz) dwuwalcowy w wersji Uniwersal przeznaczony jest do mielenia słodu, owsa, żyta, jęczmienia, pszenicy, kukurydzy, ewentualnie mieszanek zbóż
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
Śrutownik (rozdrabniacz) dwuwalcowy w wersji Uniwersal przeznaczony jest do mielenia słodu, owsa, żyta, jęczmienia, pszenicy, kukurydzy, ewentualnie mieszanek zbóż
Śrutownik (rozdrabniacz) dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego ziarna
Śrutownik (rozdrabniacz) dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego ziarna
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
Młynek (śrutownik), rozdrabniacz dwuwalcowy w wersji Satandard przeznaczony jest do mielenia słodu lub owsa, ewentualnie mieszanek zbóż z niewielką domieszką twardszego
Specjalny uchwyt worka na rozdrobnione ziarno.
Produkt można zakupić wyłącznie razem ze śrutownikiem.
- Stojak do modeli: Maltman 55 + 75
- Stojak do modelu: Maltman 110, 150
- Stojak do modeli: Maltman 220, 400, 550
- Stojak do modeli: Maltman 750, 1100
1206 - 1836 zł
Pasteryzator wannowy, elektryczny, dwukomorowy do pasteryzacji piwa, soków, przetworów oraz innych produktów wcześniej zapakowanych w szczególności
Pasteryzator wannowy, elektryczny do pasteryzacji soków, przetworów oraz innych produktów wcześniej zapakowanych w szczególności w opakowania szklane.
Pasteryzator wannowy, elektryczny do pasteryzacji soków, przetworów oraz innych produktów wcześniej zapakowanych w szczególności w opakowania szklane.
Pasteryzator przepływowy do piwa o wydajności od 1000 l/h ze zbiornikiem buforowym, ciśnieniowym. Urządzenie automatyczne.
Filtr płytowy do wina oraz innych płynów spożywczych. Wielkość płyty filtracyjnej: 40 x 40 cm. Filtr zbudowany ze stali nierdzewnej AISI 304 lub 316 (na
Prawidłowo przeprowadzona filtracja poza pomocą ziemi okrzemkowej (mikro filtracja) pozwala na uzyskanie krystalicznie czystego piwa bez ingerencji w jego właściwości
Zbiornik cylindryczno-stożkowy do fermentacji i dojrzewania piwa wykonany ze stali szlachetnej, dwupłaszczowy. Ciśnienie robocze do 2 bar. Zbiornik jest wyposażony
Zbiornik do fermentacji i leżakowania piwa.
Standardowe wyposażenie
stożek 60°
zawór ciśnieniowy, ustawiony na 2,5 bar
wylot dolny DN40
górny wylot
Zbiornik fermentacyjny, stożkowy (60º) do fermentacji piwa, wyposażony w płaszcz chłodzący (na cylindrze zbiornika), termometr, głowicę CIP, zawór spustowy o średnicy
- 200 litrów
- 300 litrów
- 400 litrów
- 500 litrów
- 600 litrów
- 800 litrów
- 1100 litrów
10437 - 17832 zł
Zbiornik stożkowy wykonany ze stali nierdzewnej AISI304, BA (IIId). Idealnie nadaje się do fermentacji piwa i innych płynów z osadami. Dno stożkowe 60
- 50 litrów
- 100 litrów
- 150 litrów
- 200 litrów
- 250 litrów
- 300 litrów
- 380 litrów
2885 - 5717 zł
Zawór służy do utrzymania stałego ciśnienia dwutlenu węgla w zbiorniku fermentacyjnym w zakresie 0,2-3 bar. Zawór wykonany ze stali nierdzewnej AISI304.
Minibrowar o wybiciu 1 hl, to idealny rozwiązanie dla restauracji oraz gospodarstw agroturystycznych, które chcą zaoferować swoim klientom włane piwa.
Minibrowar o wybiciu 2,5 hl, to idealny rozwiązanie dla restauracji oraz gospodarstw agroturystycznych, które chcą zaoferować swoim klientom włane piwa.
Minibrowar o wybiciu 5 hl, to idealny rozwiązanie dla restauracji, minibrowarów oraz gospodarstw agroturystycznych, które chcą zaoferować swoim
DODATKOWE ROZWIĄZANIA
Urządzenie do rehydratacji i propagacji drożdży to jednoblokowa konstrukcja zamontowana na kołach, zawierająca zintegrowany system zaprojektowany do automatycznego zarządzania
Zewnętrzny moduł chmielenia na zimno przeznaczony do chmielenia na zimno pelletami lub szyszkami chmielu w fazie fermentacji lub dojrzewania.
Półautomatyczna zamykarka stołowa do zamykania/zszywania aluminiowych puszek napojowych. Urządzenie łatwe w obsłudze.
Działanie elektromechaniczne
Standardowo