Pomyślnie dodano do koszyka
Ilość:
Cena:
Razem:
W Twoim koszyku jest:
Razem:
Do darmowej wysyłki brakuje ci:

Sterylizator UHT

Sterylizator UHT
Producent: BLENDTECH
Dostępność: Produkt na zamówienie

Systemy sterylizacji UHT są przeznaczone do sterylizacji napojów w temperaturze nawet 150°C.  UHT (ang. Ultra-high temperature processing) – sterylizacja produktów żywnościowych, polegająca na błyskawicznym, trwającym 2–10 sekund, podgrzaniu do temperatury ponad 100 °C i równie błyskawicznym ochłodzeniu do temperatury pokojowej. Taka sterylizacja zabija florę bakteryjną, nie zmieniając walorów smakowych produktu. Aseptyczny rozlew gotowego produktu wymaga zastosowania w linii rozlewniczej sterylizatora UHT, w którym produkt zostałe błyskawicznie podgrzany do temp. 140-150 C, utrzymany w tej temperaturze przez kilka sekunda, a następnie schłodzony do temperatury ok. 20C.   

Płatności Płatności Płatności