Destiller

Suszenie próżniowe i sublimacyjne

Producent:
Suszenie próżniowe i sublimacyjne Technologia suszenia próżniowego jest jedną z najbardziej ekonomicznych zobacz pełny opis
OPIS

Suszenie próżniowe i sublimacyjne

Technologia suszenia próżniowego jest jedną z najbardziej ekonomicznych i delikatnych metod suszenia. Dzięki próżni można osiągnąć bardzo niskie temperatury parowania wody. Proces może w szczególności pozytywnie wpływać na zapach, kolor produktu i gęstość nasypową. Suszarnie próżniowe taśmowe znajdują zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym i chemicznym.

Suszarnie próżniowe DEVEX przeznaczone są do pracy ciągłej z produktami płynnymi lub stałymi. Wysuszony granulat jest również odprowadzany w sposób quasi-ciągły i można go usunąć w warunkach pomieszczenia czystego (GMP). Po procesie suszenia produkt można zmielić, napełnić i zapakować.

Z przyjemnością pomoże Państwu w procesie suszenia i projektowaniu suszarki. W naszym własnym centrum testowym z pilotażową instalacją do suszenia próżniowego i liofilizacji jesteśmy w stanie wspólnie z Tobą i dla Ciebie opracować produkt, przeprowadzając próby z pożądanym materiałem i parametrami, a następnie skalować te procesy do dostosowanego do potrzeb sprzętu produkcyjnego. Wyślij do nas zapytanie, aby poznać więcej możliwości.

Typy suszarni:

  • Ciągła próżniowa suszarnia taśmowa
  • Ciągła próżniowa suszarnia taśmowa do zamrażania
  • Szafy do suszenia próżniowego
  • Pilotażowa suszarka próżniowa

 

Procesy suszenia:

  • Suszenie próżniowe
  • Liofilizacja cieczy
  • Liofilizacja produktów grudkowatych/stałych
  • Suszenie natywne bez użycia dodatków


Delikatne suszenie różnych produktów:

  • Ekstrakty roślinne
  • Koncentraty soków owocowych
  • Napoje słodowe
  • Produkty farmaceutyczne
  • Hydrolizowane białka roślinne (HVP)
  • Kawa rozpuszczalna
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.