Destiller

Taniny, Tannivin® Multi

Producent:
Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina zobacz pełny opis
OPIS

Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi optymalne połączenie sprawdzonej taniny z taniną quebracho. Łączy w sobie zalety obu garbników.

W skrócie:
Produkt:  połączenie sprawdzonej taniny dębowej z taniną Quebracho
Zakres zastosowania:  pulpa, moszcz, wino

Cechy szczególne

  • Działanie stabilizujące i utrwalające kolor
  • Poprawa właściwości sensorycznych
  • Do mikroutleniania i mikroutleniania

Dawkowanie

  • pulpy z czerwonego wina 2 - 20 g/100 L
  • moszcz z białego wina 2 - 10 g/100 L
  • wino czerwone 2 - 20 g/100 L
  • wino białe 1 - 10 g/100 L

Unikanie problemów z klarowaniem 3 - 5 g/100 L Tannivin® Multi.  
Jednostka opakowania 0,5 kg
25 kg

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.