Instalacja azotu do zabezpieczenia wina w zbiornikach

Destiller

Zabezpieczenie moszczu oraz białego wina przed jego oksyydacją (utlenianiem) ma kluczowe znaczenie dla jego jakości. Zbiorniki zamknięte oraz otwarte z pneumatyczną (pływającą) pokrywą powinny być wyposażone w odpowiednie instrumenty do dozowania oraz utrzymania mikrociśnienia azotu w tych zbiornikach. Przed napełnieniem zbiornika powinien być on uzupełniony odpowiednią porcją azotu. Doświadczenie pokazuje, że zabezpieczenie wina tylko w czasie tłoczenia nie uchroni go przed oksydacją na dalszych etapach produkcji tj, w czasie dojrzewania wina lub jego przechowywania.  

Producent: Valvo
Zawór zabezpieczający, zbiornikowy do instalacji azotu. Zawór ma poza zadanie zabezpieczyć wino gazem obojętnym, w tym przypadku azotem,  nie powodując
357 Wysyłka w ciągu 24 h
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.