Destiller

Bucher Inertys - tłoczenie winogron w osłonie azotu

Producent:
Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje  tłoczenie winogron zobacz pełny opis
OPIS

Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje  tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki ciągłej pracy w osłonie gazów obojetnych. Dodatkowo proces ten działa w zamkniętej pętli. Zużyty gaz jest poddawany recyklingowi poza pomocą elastycznego pojemnika, balonu, dzięki czemu może służyć kilka razy. Ograniczenie kosztów gazów jest znaczące. Proces jest całkowicie automatyczny.

Tłoczenie winogron w osłonie gazów obojętnych z wykorzystaniem systemu Inertys ma kluczowe znaczenie w produkcji wysokiej jakości win białych i różowych przede wszystklim w kontekście ochrony owoców i świeżego moszczu przed nadmierną oxydacją. Kontakt z tlenem skutkuję: znaczną redukcją aromatów oraz brązowieniem moszczu (świeżego soku) przez utlenianie polifenoli.  

Bucher Inertys jest dostępny dla następujących pras:
• Bucher XPlus 22 do 80
• Bucher XPert 100 do 450

 

Video
Video

 

Inne produkty tego producenta
Ostatnio przeglądane
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.