Destiller

Drożdze do aromatycznych win bialych i różowych, Oenoferm® Arome

Producent:
Różowe i białe
Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na zobacz pełny opis
OPIS

Oenoferm® Arôme - drożdże do produkcji aromatycznych win białych i różowych. Drożdże wybrane ze względu na doskonałą wydajność fermentacji w niskich temperaturach i wysoki potencjał aromatyczny. W tych temperaturach Oenoferm® Arôme sprzyja produkcji estrów, dając wina o intensywnej owocowości i zrównoważonym posmaku.

W skrócie:

  • Tolerancja alkoholu 14% obj.
  • Temperatura fermentacji 12 – 18°C
  • Wpływ na MLF: Neutralny
  • Zapotrzebowanie na azot: Umiarkowane
  • Zalecany zakres stosowania: Wina białe i różowe
  • Profil aromatu: Żywiołowe nuty eterowe, owocowy nos i zrównoważone podniebienie

Cechy szczególne

  • Produkcja niskiej lotnej kwasowości
  • Niska produkcja SO2 i H2S
  • Średnia produkcja gliceryny: 4 do 6 g/l

Dozowanie 20 g/100 l
Jednostka opakowania 0,5 kg
 

Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.