Trenolin Frio, to płynny pektoenzym
Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie

Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną.
W

Trenolin Bouquet Plus pektoenzym
Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin

CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze.
Zalety

Miód pitny: tak
Cydr: tak
Cydr: tak

Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej).
Korzyści:

Opis produktu:
OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna

Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku

Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają

Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych

Granulat bentonitu i węgla aktywnego
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych
MostRein® PORE-TEC to granulat z węglem aktywowanym bentonitem do profilaktycznej, starannej obróbki rozgniecionych

Cydr: tak

e.PVPP usuwanie substancji utlenionych i fenolowych.
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres
e.PVPP można stosować do wysokowydajnego klarowania wina. W skrócie: Produkt: poliwinylopolipirolidon Zakres

VitaDrive F3 jest biologicznym aktywatorem i odżywką dla suchych wyselekcjonowanych czystych drożdży podczas procesu nawadniania. Już we wczesnej fazie VitaDrive F3 dostarcza

Trenolin® Super Plus to wysoce aktywna płynna pektynaza, która zapewnia szybką degradację pektyny. Dzięki zastosowaniu preparatu czas tłoczenia (wyciskania) soku ulega znacznemy

Trenolin Mash 1 kg płynny pektoenzym, Innowacyjny kompleks enzymów do maceracji białych win, nie zawiera depsydazy.
Opis produktu:
Trenolin®Mash DF to wyjątkowo

Ochrona przed bakteriami MLF, alternatywa dla SO2.
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza
Kwas fumarowy hamuje rozwój bakterii. Przenikanie przez błonę komórkową bakterii kwasu mlekowego zmniejsza

Oenoferm RIESLING
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73
Specjalnie wyselekcjonowane, czyste, suche drożdże do uzyskania profilu aromatu odmianowych wysokogatunkowych win Riesling. Szczep drożdży E 68/73

Płatki dębowe e.Bois® są wykorzystywane do optymalizacji właściwości organoleptycznych wina i poprawy jego garbnikowej struktury. Wspomagają również stabilizację koloru

Frutase® EG Press
Idealny preparat do tłoczenia jabłek.
W skrócie:
Produkt: Płynny, wysokoskoncentrowany preparat enzymatyczny
Zakres zastosowania: Owoce

TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony

Trenolin® Filtro DF to płynny, wolny od depsydazy enzym do klarowania i filtracji o szerokim spektrum działania. Szczególnie do moszczu i młodych win

CompactLees - Środek pomocniczy do fermentacji butelkowej wina musującego.
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
Skład krzemianów powoduje szybką aglomerację z osadem drożdży, co optymalizuje proces osadzania
