Wino

Destiller
Producent: Letina
Dwukomorowy zbiornik do fermentacji i przechowywania wina oraz innych płynów spożywczych. Wykonany ze stali nierdzewnej, polerowanej.  Zbiornik wyposażony jest
Producent: CDA
Automatyczna etykieciarka (etykietarka) renomowanego francuskiego producenta CDA do etykietowania butelek do wina, aplikuje do dwóch etykiet (etykieta przednia
Producent: OMBF
monoblok półauitomatyczy do korkowania win musujących, szampana, cydru korkiem naturalnym oraz zakręcania koszyczków drucianych. Może być stosowany do
Producent: Erbsloh
Czyste, suche drożdże do fermentacji głównie białych win. Tolerancja na alkohol: 15% obj. Szczególnie polecane do Riesling i Muller Thurgau. Dawkowanie: 15 g
159 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Czyste, suche drożdże do fermentacji białych win o owocowym aromacie oraz win różowych. Temperatura fermentacji 15°C. Drożdże te rozwijają
159 Produkt niedostępny
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina. Do probówki odmierzamy 10
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Oenoferm® Freddo
Szczególnie świeże i owocowe wina dzięki zimnej fermentacji. 
Oenoferm® Freddo to szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
159 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Spomasz Zamość
Niskoobrotowa pompa spożywcza WPs4 przeznaczona jest do transportu niezagęszczonych lub zagęszczonych cieczy spożywczych lub innych środków spożywczych o podobnych własnościach
7 245 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Erbsloh
Wino czerwone o pełnej treściwości z akcentami wiśni. Drożdże Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, który sprzyja tworzeniu głębokiej i stabilnej barwy win
159 Dostawa do 10 dni
Producent: Erbsloh
Drożdże Metschnikowia pulcherrima, do bioprotekcji.
Innowacyjna bioprotekcja przed niepożądanymi działaniami mikrobiologicznymi. Wczesne zastosowanie Oenoferm® MProtect skutecznie
Producent: Tardito
Półautomatyczna płuczka (myjka) do butelek o wydajności ok. 700 butelek na godzinę.    ​Parametry techniczne Butelki Standardowo od 37,5 cl to
20 622 Produkt na zamówienie (6-8 tygodni)
Producent: Erbsloh
Cydr: tak
Opis produktu
Oenoferm® C2 to wyselekcjonowane suche drożdże do fermentacji nastawów na bazie owoców lub skrobi np. ziemniaczanej. szybki start
Producent: FILTROX
NOVOX®-CP to wysoce precyzyjny filtr płytowo-ramowy ze stali nierdzewnej, zaprojektowany i zbudowany do zastosowań o wysokiej wartości i krytycznych pod względem higieny.
Producent: Erbsloh
Trenolin Frio, to płynny pektoenzym Specjalny, efektywny płynny enzym pektolityczny, działający podczas maceracji oraz klaryfikacji w niskich temperaturach, nawet 5oC. Nie
1 079 Produkt niedostępny
Producent: Erbsloh
Kwas L(+)-winowy do zakwaszania i obniżania pH. Zwiększa kwasowość i jednocześnie zapewnia obniżenie pH. Powoduje to lepszą stabilność mikrobiologiczną. W
Producent: Erbsloh
Trenolin Bouquet Plus pektoenzym Płynny enzym pektolityczny o wysokiej czystości, wyizolowany w celu uwolnienia aromatu. Nie zawiera depsydazy. Opis produktu: Trenolin
730 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
CelluMash to długowłóknisty produkt celulozowy, który może być stosowany jako środek ułatwiający tłoczenie soków owocowych o słabej strukturze. Zalety
Producent: Erbsloh
Miód pitny: tak
Cydr: tak
Kombinacja płynnych składników odżywczych zapewniająca bezpieczną fermentacjęVitamon® Liquid to płynna odżywka na bazie fosforanu diamonu i tiaminy (witaminy B1). Płynna
291 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: Erbsloh
Delikatna płynny enzym pektolityczny do wyrobu wina czerwonego oraz różowego. Trenolin® Rot DF jest wolny od depsydazy (esterazy cynamylowej). Korzyści: 
Producent: Erbsloh
Opis produktu: OenoPur jest preparatem w postaci proszku do stosowania zapobiegawczego w moszczu gronowym. W jego skład wchodzi wysoce czysta celuloza, PVPP, żelatyna
196 Wysyłka w ciągu 24 h
Producent: WTG-Quantor
Agregat chłodzący niemieckiej firmy Kreyer, to kompaktowa, niezawodna konstrukcja wyposażona we wszystkie elementy niezbędne do produkcji wody lodowej: hermetycznie zabudowaną sprężarkę,
Wybierz wariant:
Producent: Erbsloh
Seporit PORE-TEC to specjalny, granulowany bentonit. Stwarza idealne warunki do czystej fermentacji i adsorbuje białka na etapie soku. Kolejną zaletą jest wczesne usuwanie z soku
16 Wysyłka w ciągu 14 dni
Producent: Erbsloh
Trenolin® ProStab - enzymatyczna stabilizacja białek w winie.
Trenolin® ProStab działa na termolabilne chitynazy i białka taumatynopodobne, które odgrywają
Producent: Richard Wagner
Wodny roztwór zawierający molibden w rozcieńczonym kwasie solnym. Służy do określenia optymalnej dawki bentonitu w celu klaryfikacji wina czerwonego. Do probówki
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.