Producent: Erbsloh
Tannivin® Finezja wspomaga dojrzewanie złożonych win czerwonych i białych.
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Tannivin® Finezja wspomaga dojrzewanie złożonych win czerwonych i białych.
Tannivin® Finesse to złożony produkt garbnikowy, zbilansowana kombinacja elagitanin
Producent: Erbsloh
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Czysta tanina winogronowa ekstrahowana z francuskich winogron.
Tannivin® Grape to nowa, wysoce wyrafinowana tanina produkowana z wyselekcjonowanych francuskich winogron. Do
Producent: Erbsloh
Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
Połączone taniny do rozdrobnionych owoców (pulpy), moszczu i klarowania
Tannivin® Multi to nowa, botaniczna tanina enologiczna o wysokiej czystości. Produkt stanowi
Producent: Erbsloh
MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie
MaloStar® Terra. Idealny do MLF w winach czerwonychMaloStar® Terra pomaga osiągnąć wzorowe MLF w winach czerwonych. Niskiemu tworzeniu się diacetylu towarzyszy równie
Producent: Erbsloh
Granucol® FA - Granulowany węgiel aktywny do korekty koloru.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Granucol® FA - Granulowany węgiel aktywny do korekty koloru.
Poszczególne rodzaje Granucol® to granulki węgla aktywnego pochodzenia roślinnego. Granucol®
Producent: Erbsloh
VinProtect - kompleksowa ochrona pulpy winogronowej, moszczu i wina.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
VinProtect - kompleksowa ochrona pulpy winogronowej, moszczu i wina.
VinProtect zapewnia skuteczną ochronę przed utlenianiem i stabilizację składników aromatu
Producent: Erbsloh
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Roztwór siarki P15
Prosto, bezpiecznie, dokładnie: siarkowanie w płynie, 15% SO2
Kwas siarkowy (SO2) jest niezbędny do pomyślnej fermentacji alkoholowej
Producent: Erbsloh
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Węgiel aktywny pochodzenia roślinnego do adsorpcji koloru.
Akticol FA to aktywowany kwasem węgiel roślinny opracowany specjalnie do odbarwiania. Dzięki temu Akticol FA
Czysta mannoproteina dla stabilizacji i krągłości wina.
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana
Przyczynia się do poprawy stabilności winianów i białek w winie. Mannoproteina jest wytwarzana
Producent: Erbsloh
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Neoanticid to specjalnie wyselekcjonowane wapno, stworzone w celu odkwaszania metodą podwójnych soli. W skład produktu wchodzi skrystalizowany, czysty chemicznie węglan wapnia
Producent: Erbsloh
Środek do stabilizacji kamienia winnego (wodorowinianu potasu), MannoPure®. MannoPure® to płynna mannoproteina do stabilizacji winianu potasu.
Jest ekstrahowany
Środek do stabilizacji kamienia winnego (wodorowinianu potasu), MannoPure®. MannoPure® to płynna mannoproteina do stabilizacji winianu potasu.
Jest ekstrahowany
Producent: Erbsloh
Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Zapobieganie i usuwanie aromatów redukujących.
CuproVin został opracowany specjalnie do usuwania nawet uporczywych nieprzyjemnych smaków. Cuprovin można bardzo
Producent: Erbsloh
Metavin® Opti - specjalny kwas metawinowy, doskonale estryfikowany. Szczególne zalety Metavin® Opti obejmują wyjątkowo stabilną estryfikację, która zapewnia lepszą
Metavin® Opti - specjalny kwas metawinowy, doskonale estryfikowany. Szczególne zalety Metavin® Opti obejmują wyjątkowo stabilną estryfikację, która zapewnia lepszą
Producent: Richard Wagner
Kolba miarowa do oznaczania ilości bentonitu.
Kolba miarowa do oznaczania ilości bentonitu.
Producent: Erbsloh
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
Saccharomyces Cerevisiae (bayanus), wyselekcjonowane we francuskim regionie Szampanii drożdże do produkcji win musujących. Nadają się szczególnie do fermentacji w butelkach.
Producent: Naturalia
Krystaliczny monohydrat dekstrozy z winogron. Jest to autentyczna frakcja glukozy monosacharydowej obecnej w soku winogronowym. Występuje w postaci białych
Krystaliczny monohydrat dekstrozy z winogron. Jest to autentyczna frakcja glukozy monosacharydowej obecnej w soku winogronowym. Występuje w postaci białych
Producent: Naturalia
Organiczny krystaliczny cukier winogronowy - Organiczny rektyfikowany stały skoncentrowany cukier z moszczu winogron* Reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący
Organiczny krystaliczny cukier winogronowy - Organiczny rektyfikowany stały skoncentrowany cukier z moszczu winogron* Reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący
Producent: Erbsloh
Vitamon® Combi - kombinacja składników odżywczych dla bezpiecznej fermentacji. Produkty z serii Vitamon® wspierają dynamiczną aktywność fermentacyjną
Vitamon® Combi - kombinacja składników odżywczych dla bezpiecznej fermentacji. Produkty z serii Vitamon® wspierają dynamiczną aktywność fermentacyjną
Producent: Naturalia
Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron – reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący w moszczu gronowym, składający się z glukozy (ok. 50%)
Skoncentrowany rektyfikowany moszcz z winogron – reprezentuje kompleks cukrowy naturalnie występujący w moszczu gronowym, składający się z glukozy (ok. 50%)
Producent: Erbsloh
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
Mostgelatine CF - to płynny, wolny od kazeiny preparat żelatyny, PVPP do obróbki moszczu. Zmniejsza całkowite polifenole i wspomaga sedymentację. Temperatura moszczu
Producent: Erbsloh
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
CarboTec GE zapewnia wczesną i delikatną adsorpcję zanieczyszczeń w moszczu gronowym bez pogarszania aromatu. Jego zastosowanie to środek zapobiegawczy w celu usunięcia
Producent: Erbsloh
Granulowany bentonit sodowo-wapniowy do produkcji napojów najwyższej jakości. Soki owocowe, moszcze i wino są stabilizowane przez adsorpcję białek i innych cząstek
Granulowany bentonit sodowo-wapniowy do produkcji napojów najwyższej jakości. Soki owocowe, moszcze i wino są stabilizowane przez adsorpcję białek i innych cząstek
Producent: Erbsloh
Producent: Erbsloh