Destiller

Filtr Crossflow Dynamos do piwa

Producent:
Rewolucyjny obrotowy filtr krzyżowy, przeznaczony do filtrowania pozostałości drożdży i chmielu. Odzysk filtratu do 95%. Pierwszy zobacz pełny opis
OPIS

Rewolucyjny obrotowy filtr krzyżowy, przeznaczony do filtrowania pozostałości drożdży i chmielu. Odzysk filtratu do 95%.

Pierwszy dynamiczny, obrotowy filtr krzyżowy z innowacyjnym, skalibrowanym systemem płukania wstecznego. Dobra alternatywa do filtrowania osadów i pozostałości drożdży bez adiuwantów. Filtracja z przepływem krzyżowym jest realizowana poza pomocą szeregu obrotowych dysków, które wirują w filtrowanym produkcie. 

Zalety:

  • Wysoka jakość filtrowanego produktu.
  • Brak natlenienia piwa.
  • Wysokie przepływy nominalne przy dużej zawartości cząstek stałych w zawiesinie (25-100 l/m2h z osadami).
  • Długie cykle filtracji (do 96 godzin).
  • Bardzo niskie zużycie energii.
  • Kompaktowe i łatwe w obsłudze modele, dostępne od 1m2 do 20m2 i wielokrotności.
Pliki do pobrania
Inne produkty tego producenta
Nie wiesz jaki produkt
wybrać?
POMOC
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Konsultant
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.