Stoły wibracyjne TVC 2000/TVL 3500 do transportu i ręcznego sortowania winogron. Zaprojektowane z kratkami ociekowymi na początku stołów do pracy z winogronami
Niezależny rozdrabniacz do winogron, który można umieścić w kilku punktach linii odbioru i sortowania winogron lub bezpośrednio na drzwiach załadunkowych
Prasa pneumatyczna typu zamkniętego, pozioma do winogron z membraną certyfikowaną zgodnie z obowiązującą dyrektywą europejską. Dzięki polerowanym na lustro kanałom
Pompa perystaltyczna ze stali nierdzewnej do pompowania odszypułkowanych – zmiażdżonych winogron, sfermentowanych wytłoków i wina. Panel sterowania wyposażony
Odszypułczarka lub młynkoodszypułczarka (w zależności od wyposażenia) model Kappa renomowanego Włoskiego producenta DIEMME Enologia. Urządzenie wykonanne ze stali
Prasa pneumatyczna, membranowa do winogron typu otwartego: zbiornik prasy posiada na swej powierzchni szczeliny przez które wycieka sok w trakcie procesu tłoczenia.
Prasa pneumatyczna
Pompa śrubowa do transportu całych lub rozdrobnionych winogron np. spod odszypułczarki, młynkoodszypułczarki do prasy pneumatycznej. Pompa wykonan ze stali nierdzewnej AISI 304. Pompa
Przenośnik taśmowy do transportu winogron oraz innych owoców miękkich. Podajnik wyposażony w falownik do zmiany prędkości podawania. Podajnik wyposażony
Prasa koszowa, pionowa do winogron. Elementy stykające się z owocami lub sokiem wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304. Prosty i szybki załadunek kosza. Tradycyjny terminal
Odśrodkowa pompa zanurzeniowa ze stali nierdzewnej do tłoczenia miazgi owocowej (pulpy) z beczek o poj. 220 l do destylatora. Pompa bardzo poręczna i łatwa w użyciu. Może
Manualna, pneumatyczna zamykarka, zakręcarka koszyczków drucianych do win musujących. Urządzenie służy do zamykania butelek szklanych o pojemności od 0,375 do 1,5
Amfory ceramiczne Sirio nadają się zarówno do fermentacji wina, jak i jego dojrzewania. Niewielkie rozmiary i niska waga umożliwiają łatwe przenoszenie dzięki
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.