MIKRO/MAKRO DOTLENIENIE oraz częściej wykorzystuje się zbiorniki pozbawiające wino naturalnego tlenu. Dlatego tlen musi być dodany sztucznie, aby osiągnąć korzystne efekty aktywacji drożdży, zwiększenia dojrzałości, wiązania garbników i wzmocnienia aromatu.
Podczas mikrodotleniania fermentujące wino otrzymuje stałą i bardzo małą ilość tlenu (0,5 – 6,0 mg na litr na miesiąc) przez długi okres czasu (kilka miesięcy).
W przypadku makrdotleniania dodaje się większą ilość tlenu (ok. 2,0 do 6,0 mg tlenu na litr na dzień) w krótszym czasie.
JEDNA JEDNOSTKA NA ZBIORNIK
VinPilot® Oxy ma tę wielką zaletę, że indukcja tlenu jest zorganizowana decentralnie poprzez system BUS, dlatego każdy zbiornik może posiadać własną jednostkę dozującą tlen.
Oznacza to znacznie mniej prac instalacyjnych, a co więcej, system można stale rozbudowywać.
Seria ProChill® oferuje standardowe modele o mocy od 17 do 50 kW, które są specjalnie dostosowane do wymagań winiarni, browaru oraz innych
Wspomóż wydobycie koloru i garbników ze skórek winogron, delikatnie spryskując zebrana u góry zbiornika czapę moszczem
Armatura Venturi VinPilot® zapewnia wydajne i automatyczne napowietrzanie czerwonego wina podczas przepompowania. Zoptymalizowany
Dzięki oprogramowaniu VinPilot® masz przez cały czas przegląd wszystkich ważnych procesów zachodzących w Twojej
VinPilot® Brix stale monitoruje degradację cukru w zbiorniku. W ten sposób zawsze wiesz, w jakiej fazie fermentacji
- 10 szpulek drutu 0,40 mm
- 10 szpulek drutu 0,45 mm
- 20 szpulek drutu 0,40 mm
- 20 szpulek drutu 0,45 mm
- 20 szpulek drutu 0,50 mm
- Kosz drylujący 0,5 mm
- Kosz drylujący 1 mm (do przecierania)
- Kosz drylujący 2 mm (do przecierania)
- Kosz drylujący 3 mm (do wiśni, czereśni)
- Kosz drylujący 5 mm (do śliwek)
- Kosz drylujący 8 mm (do moreli)
- Szerokość szczeliny - 1 mm
- Szerokość szczeliny - 0,5 mm
- Szerokość szczeliny - 0,2 mm
- Szerokość szczeliny - 0,1 mm
- Model 1-FU
- Model 2-FU
- Model 3-FU
Średnica: 55cm