MIKRO/MAKRO DOTLENIENIE oraz częściej wykorzystuje się zbiorniki pozbawiające wino naturalnego tlenu. Dlatego tlen musi być dodany sztucznie, aby osiągnąć korzystne efekty aktywacji drożdży, zwiększenia dojrzałości, wiązania garbników i wzmocnienia aromatu.
Podczas mikrodotleniania fermentujące wino otrzymuje stałą i bardzo małą ilość tlenu (0,5 – 6,0 mg na litr na miesiąc) przez długi okres czasu (kilka miesięcy).
W przypadku makrdotleniania dodaje się większą ilość tlenu (ok. 2,0 do 6,0 mg tlenu na litr na dzień) w krótszym czasie.
JEDNA JEDNOSTKA NA ZBIORNIK
VinPilot® Oxy ma tę wielką zaletę, że indukcja tlenu jest zorganizowana decentralnie poprzez system BUS, dlatego każdy zbiornik może posiadać własną jednostkę dozującą tlen.
Oznacza to znacznie mniej prac instalacyjnych, a co więcej, system można stale rozbudowywać.
Armatura Venturi VinPilot® zapewnia wydajne i automatyczne napowietrzanie czerwonego wina podczas przepompowania. Zoptymalizowany
Wspomóż wydobycie koloru i garbników ze skórek winogron, delikatnie spryskując zebrana u góry zbiornika czapę moszczem
Dzięki oprogramowaniu VinPilot® masz przez cały czas przegląd wszystkich ważnych procesów zachodzących w Twojej
VinPilot® Brix stale monitoruje degradację cukru w zbiorniku. W ten sposób zawsze wiesz, w jakiej fazie fermentacji
Zalety produktu: Oszczędność czasu dzięki szybkiemu wiązaniu Tani materiał wiążący Praca bez
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,40 mm
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,45 mm
- Wiązarka BELI + 20 szpulek drutu 0,50 mm
- MB-FU 1000 – 10000 l/h
- MB-FU 1000 – 15000 l/h
- MB-FU 1000 – 20000 l/h
- AT 50 FU
- AT 100 FU
- AT 150 FU
- AT 200 FU
- DN 25
- DN 32
- DN 40
- DN 50
- DN 65