Półautomatyczne urządzenie niezbędne w produkcji win musujących metodą tradycyjną, szampańską. Służy do usuwania osadu z wina musującego będącego ostanim etapem
Specjalnie opracowany szczep drożdży do fermentacji pełnych i intensywnych czerwonych win. Zapewnia aromaty czereśni, jagód i orzechów oraz wspomaga uwalnianie
Wąż z miękkiego PVC, wzmocniony spiralą ze stali ocynkowanej, do zasysania i tłoczenia cieczy spożywczych, np.: soków, wina, cydru, modu pitnego. Temperatura pracy: od -5 do
Ręczna obkurczarka kapturków aluminiowych na butelkach typu szapman o maksymalnej długości kapturka 150 mm. Maszyna wyposażona jest w gumowe tuleje do standardowych szyjek
Niezawodna prasa hydrauliczna, warstwowa do wcześniej rozdrobnionych owoców. Owoce są zgniatane pomiędzy przekładkami z drewna, pulpa zostaje w chustach filtracyjnych. Dzięki
Profesjonalna pompa perystaltyczna do delikatnego transportu moszczu, wina, pulpy winogronowej. Pompa może być wyposażona w lej zasypowy wraz z przenośnikiem ślimakowym do
Agregat chłodzący niemieckiej firmy Kreyer, to kompaktowa, niezawodna konstrukcja wyposażona we wszystkie elementy niezbędne do produkcji wody lodowej: hermetycznie zabudowaną
Zestaw, ciąg zbiorników we stali nierdzewnej 3 x 200 litrów. Materiał: WNr. 1.4301, AISI 304 stainless steel.
Wymiary: 1800x600x1100 mm. Waga: 80 kg. Złączki: 2 x
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.