Innowacyjny i opatentowany proces tłoczenia Bucher Vaslin w kontrolowanej atmosferze azotu gwarantuje tłoczenie winogron bez kontaktu z tlenem. Dzieje się tak dzięki
Popma śrubowa z zasobnikiem do transportu rozdrobnionych lub całych winogron. Popma może służyć także do transportu winogron po maceracji ze zbiornika do prasy.
Filtr Flavy X-Treme cieszy się uznaniem na rynku za to, że zapewnia najlepszą wydajność (przepływ, stopień odzysku soku) niezależnie od rodzaju osadów. Kontrola zatykania
Prasa pneumatyczna Bucher Origin posiada szeroko otwierane drzwiczki, które zapewniają pełne napełnianie prasy i łatwe opróżnianie wytłoków. Przesuwane
Lej zasypowy wibracyjny do przyjęcia winogron transportowanych do winiarni na przyczepie. Materiał wykonania - AISI 304. Urządzenie umożliwia odbiór winogron
Prasa koszowa do winogron renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa doskonale sprawdza się w tłoczeniu wytłoków po maceracji.
Prasa koszowa,
Mobilny podnośnik taśmowy Delta TRE 300 umożliwia:
dostarczanie zebranych winogron do kolejnych urządzeń linii przyjęcia winogron np. do odszypułczarki, prasy, zbiorników do
Sortownik wibracyjny, rolkowy, Delta Trio służy do sortowania winogron odszypułkowanych, zbieranych ręcznie lub mechanicznie. Delta Trio pozwala skutecznie eliminować fragmenty roślinne
Prasa pneumatyczna do winogron model X Plus IT renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Prasa typu zamkniętego. Prasa umożliwia tłoczenia winogron w osłonie gazów
The purpose of the vibrating sorting table is:
to spread out the crop,
to ensure separation of grapes from juice and herbaceous materials (damaged grapes, petioles, shot berries,
Odszypułkowarka do winogron renomowanego francuskiego producenta Bucher Vaslin. Urządzenie można doposażyć w rozdrabniacz. Urządzenie bardzo delikatnie obchodzi się
Niezawodna prasa hydrauliczna do wcześniej rozdrobnionych owoców. Owoce są zgniatane pomiędzy przekładkami z drewna, pulpa zostaje w chustach filtracyjnych. Dzięki obrotowemu
Kocioł warzelny do powideł, dżemów itp. o pojemnosci: 120, 200 albo 300 litrów. Kocioł wyposażony w mieszadło oraz sterowanie temparaturą. Wnętrze kotła
TRENOLIN ROUGE jest wysoce aktywnym enzymem do wytwarzania win czerwonych. Wino przygotowane z użyciem preparatu ma intensywną czerwoną barwę i pełniejszy smak zabarwiony
Niezawodna prasa hydrauliczna do wcześniej rozdrobnionych owoców. Owoce są zgniatane pomiędzy przekładkami z drewna, pulpa zostaje w chustach filtracyjnych. Na ramie
Zawór służy do utrzymania stałego ciśnienia dwutlenu węgla w zbiorniku fermentacyjnym w zakresie 0,2-3 bar. Zawór wykonany ze stali nierdzewnej AISI304.
Skontaktuj się już teraz!
Nasz ekspert podpowie, doradzi!
Seweryn Fabijaniak
ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych, cydrów oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie planowania, projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.